Psycholoog Koen Lowet.
Volledig scherm
Psycholoog Koen Lowet. © Photo News

Psycholoog Koen Lowet: “Leer mensen juiste inhoud van begrip ‘bubbel’ en gun hen een zekere vrijheid”

"Leer de mensen wat het begrip ‘bubbel’ precies inhoudt en gun hen een zekere vrijheid." Dat zegt Koen Lowet als gedelegeerd bestuurder van de Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen. Hij reageert daarmee op het standpunt van verschillende virologen in ‘De Standaard’. Zij zeggen daar dat de zogeheten 'losse bubbel' van vijftien niet snel zal terugkomen, nu het principe van vijf vaste contacten vruchten afwerpt.

28 reacties

  • Christophe Loix

    4 jaar geleden
    Ik denk dat ik voor veel mensen spreek als ik het volgende zeg. We begrijpen het concept van uw "bubbel" perfect. We trekken er ons enkel niks van aan, omdat we een leven hebben. 't Amusement ermee.
  • Ria Buyssens

    4 jaar geleden
    Wanneer komen er ‘experten’ die ook oprechte zorg hebben voor het welzijn van ons allen ? Het accent blijft nu liggen op het navolgen van de regeltjes. Maar zou het niet kunnen zijn dat als wij ons beter in in vel voelen, we ook opener (kunnen) staan voor minder leuke zaken ?
  • dino lefever

    4 jaar geleden
    Ik ben op dit moment in Italië. Één ding week ik nu wel. Hier bestaan geen bubbels maar de mensen nemen hier de essentie voor ogen. Ze nemen afstand, dragen maskers, in restaurants is er binnen 2 m afstand tussen de stoelen en niet tussen de tafels want daar zitten geen mensen op. Velen zullen kritiek hebben dat ik op reis ben maar hier voel ik me veel veiliger dan in Brugge of Jabbeke waar per 100000 meer besmettingen zijn dan hier in Toscane. Gisteren 23 op 3.700.000 inwoners. 0,62/100000.
  • Dominique ROSIER

    4 jaar geleden
    Bubbel,bubbels,losse bubbel.Mhr Lowet heeft groot gelijk.Feitelijk weten ze het zelf niet. U contacten zoveel mogelijk beperken om u en uw familie niet onnodig in gevaar te brengen.
  • Nico de Haan

    4 jaar geleden
    En wat is een volle trein? En een vol vliegtuig? Veel kleine bubbeltjes? Hi Hi