De Pinguino Pac El 92 Silent slaagt erin om in een open leefruimte van 65 m² de temperatuur aardig te doen dalen.
Volledig scherm
De Pinguino Pac El 92 Silent slaagt erin om in een open leefruimte van 65 m² de temperatuur aardig te doen dalen. © De'Longhi

Eerste hulp bij oververhitting: hoe zinvol is een mobiele airco?

Woon.Tijdens deze hittegolf is elke vorm van verkoeling in huis welkom. Ventilatoren doen de temperatuur niet dalen en op de installatie van een airco is het nog maanden wachten. Misschien brengt een mobiele airco wel heil? Benieuwd naar het antwoord testten we een toestel uit.

10 reacties

  • Biot Aline

    4 jaar geleden
    We hebben er zo ook eentje en om te slapen is het heerlijk. Een ruit die open staat hebben we opgelost met een houten inzetstuk met een isolatie plaat er tegen gelijmd. Daar een uitsparing in voor de uitlaat van de airco. De zogenaamde geluidhinder neem ik er liever bij dan 30 graden hitte...
  • Danny lauwen

    4 jaar geleden
    Een mobile airco is niet efficient, hij koelt uw kamer wel maar, de warme lucht moet hij door die buis naar buiten blazen, als je de warme lucht van uw kamer naar buiten blaast moet die vervangen worden door verse lucht en die komt bij een mobile airco waarschijnlijk van onder uw deur of terug van buiten waar het warm is . bij een split unit word uw koude terug gekoeld, en uw warme lucht door de buiten unit afgegeven.
  • Nick Lersberghe

    4 jaar geleden
    @Hugo Hechtermans De lucht wordt in de airco zelf gekoeld. Laat de airco draaien overdag en wanneer het fris genoeg is kan je die uitzetten.
  • Kris Bouwens

    4 jaar geleden
    Ik slaap heerlijk onder mijn plafondventilator van 90€
  • Pieter Janssen

    4 jaar geleden
    Je kan het toestel wel van de ene naar de andere kamer rollen maar in de kamer waar je het weghaalt koelt het niet meer en in deze kamer is het in een mum van tijd weer terug zo warm als voorheen. De toestellen hebben geen buitenunit en maken dus extra veel lawaai in huis. Oordopjes dragen is noodzakelijk anders kan je niet slapen. Met een venster open koelen is ook verre van energiezuinig.