Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Baert Marc

Recordaantal woningen ongeschikt of onbewoonbaar verklaard in Vlaanderen

Vorig jaar zijn in Vlaanderen meer dan 4.000 woningen ongeschikt en/of onbewoonbaar verklaard. Het gaat om een recordaantal, zo blijkt dinsdag uit gegevens van het agentschap Wonen-Vlaanderen. De stijging wordt in de eerste plaats toegeschreven aan de toename van het aantal controles.

6 reacties

  • Joke Kay

    4 jaar geleden
    Ja natuurlijk zijn die oude huisen onbewoonbaar. Daar verdient de locale regering immers niets aan. Dus dat moet afgebroken worden en plaats maken voor nieuwbouw. Dan verdient de locale regering er weer bakken aan.
  • Kritof Torfs

    4 jaar geleden
    Zou het niet enkel liggen aan het feit dat de regels veel te sturen zijn.
  • Danny Govaerts

    4 jaar geleden
    Het is goed dat ze de schore bij houden. Maar doen ze er ook iets mee. Worden deze onbewoonbaar verklaarde woningen toch bewoond door de eigenaar of worden ze zo gehouden als investering met hoop op winst in latere jaren. Gemeente moesten toels krijgen zo ze de woningen die langer dan 5 jaar leeg staan kunnen opeisen om in orde te maken en verhuren. En dat voor een tijd van pakweg 25 jaar waarna ze terug eigendom worden van de vorige eigenaar. Er zal dan wel snel een oplossing voor handen zijn.
  • Gerd Van nieuwenhove

    4 jaar geleden
    Hoe kun je iets fatsoenlijk huren als je alleenstaand bent en 864 euro pensioen hebt ? Heren politiekers in Vlaanderland wordt eens wakker !
  • David Hermans

    4 jaar geleden
    Lijkt me ideaal moment voor onze overheid om voor jobcreatie te zorgen. Kalefater deze woningen op en geef zo mensen werk in plaats van met geld te strooien of mensen op de bijstand te zetten. Zo doe je meteen ook iets aan de krapte in bepaalde segmenten van de woningmarkt. Verschillende economen pleiten voor investeringen in openbare werken en infrastructuur. Dit kan daar ook onder vallen. Maar ik vrees dat onze politici een te starre blik hebben en niet creatief en visionair genoeg zijn...