Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Onderwijswereld buigt zich over 1 september: als het brandt in Antwerpen, hoeven scholieren in West-Vlaanderen niet thuis te zitten

Het duurt nog drie weken voor de eerste schoolbel luidt, maar nu al doet de coronacurve alarmbellen afgaan. De kans bestaat dat heel wat middelbare scholieren slechts deeltijds weer naar school kunnen. “Maar we gaan niet heel Vlaanderen over dezelfde kam scheren.”

26 reacties

  • Elke Van den Bossche

    4 jaar geleden
    Hou scholen dicht! Gezien ze superverspreiders zijn zullen ze ook hun ouders kunnen besmetten. Wij zitten in de risicogroep als ouders, dus wij kunnen ook geklasseerd worden bij de zwakkeren, maar met deze specifieke doelgroep wordt geen rekening gehouden! Men gaat ervan uit dat iedere ouder gezond is.
  • Nathalie Hansen

    4 jaar geleden
    Stop toch met die onzin.. scholen open en ouderen/zwakkeren binnen houden in veiligheid!
  • Ilse Campo

    4 jaar geleden
    Scholen moeten volledig open! Er bestaat zoiets als recht op educatie, sommige leerlingen zitten al bijna 6 maanden thuis! Psychologische gevolgen zullen niet te overzien zijn!!
  • Biot Aline

    4 jaar geleden
    Ondertussen komen de onderzoeken van over heel de wereld binnen dat kinderen toch wel serieuze verspreiders zijn. Eens benieuwd wat groot licht weyts gaat doen...
  • Jan Wauters

    4 jaar geleden
    Kinderen zijn zelf niet erg ziek maar wel grote verspreiders. Hoe kunnen we in eer en geweten onze leerkrachten voor een klas van 25 of 30 kinderen gaan zetten? Wat met de oudere leerkrachten? Opofferen? En bepaalde regio’s wel les en andere regio’s niet…wat dan met alle Vlaamse scholen in de Brusselse rand? Deze scholen zitten vol met Brusselse leerlingen .… absoluut gevaarlijk wordt dit.