Domein De Plas werd hermetisch afgesloten.
Volledig scherm
PREMIUM
Domein De Plas werd hermetisch afgesloten. © Karolien Coenen

“Ik ben misschien de strengste burgemeester, maar dit was mijn plicht”: waarom de sluiting van domein De Plas in Houthalen-Helchteren absoluut nodig is

Domein De Plas in Kelchterhoef gaat de rest van de week op slot. De gemeente liet alles hermetisch afsluiten en zelfs de politie patrouilleert op het domein. Een relatief kleine vechtpartij was de druppel voor een emmer die eigenlijk al twee weken volliep. “Meer dan 3.000 bezoekers per dag werd onhoudbaar", zegt burgemeester Alain Yzermans (sp.a) die heel wat kritiek moet slikken.

  1. LEVENSVERHAAL. Bert ‘Bèr’ Schoofs (98) was de oudste bakker van het land: “Papa’s geschrift was onleesbaar, maar zijn taarten... wát een millimeterwerk”
    PREMIUM

    LEVENSVER­HAAL. Bert ‘Bèr’ Schoofs (98) was de oudste bakker van het land: “Papa’s geschrift was onleesbaar, maar zijn taarten... wát een millimeter­werk”

    “Toen hij 92 jaar was, vonden we het tijd voor hem om te stoppen in de bakkerij. Maar eigenlijk hadden we hem moeten laten doorgaan.” Twee weken geleden ging de oudste bakker van het land op 98-jarige leeftijd heen. Bakker Bert Schoofs uit Zonhoven – ook wel bekend als bakker Bèr – had een rijk gevuld leven dat hem van Limburg naar Brussel en terug bracht. “Éclairs en rijsttaartjes, dat vond hij te gewoontjes. Verfijnde patisserie was helemaal zijn ding”, vertelt zoon Luc Schoofs. Een portret van een vakman die een meester was in zijn stiel, maar ook enorm van het leven genoot en zelfs vorig jaar nog op de weide van Pukkelpop stond.
    Houthalen-Helchteren