BELGA
Volledig scherm
© BELGA

OVERZICHT. In totaal meer dan 75.000 besmettingen, ook het aantal ziekenhuisopnames stijgt opnieuw lichtjes

Het gemiddelde aantal nieuwe besmettingen per dag met het coronavirus in België blijft opnieuw toenemen, maar de groei vertraagt. Van 2 tot en met 8 augustus ging het om gemiddeld 604,1 (afgerond 604) nieuwe gevallen per dag. Dat blijkt uit de jongste gegevens van Sciensano. Ook het aantal mensen dat met Covid-19 wordt opgenomen in het ziekenhuis, neemt verder toe.

12 reacties

  • Marc Boudewijn

    4 jaar geleden
    Tja Frank De Witte, blijkbaar zijn wij de enige die het begrijpen. Het staat iedere dag in de kranten en wordt op het journaal ook gemeld dat er meer testen zijn dan bij de eerste golf. maar blijkbaar snappen er velen het nog niet. Het staat klaar en duidelijk uitgelegd in de artikels maar de mensen geven liever enkel commentaar op de titel vooraleer het artikel eens volledig te lezen.
  • Christophe Osselaer

    4 jaar geleden
    Die cijfers zijn één ding Maar ik zou ook eens willen weten hoeveel testen er worden gedaan en hoeveel besmettingen worden vastgesteld Als merkt dat wij veel meer en meer testen dan etvoor dan is dat normaal dat er meer bijkomen ten opzichte van de week ervoor of zelf bij de eertse golf Indien we dezelfde testcapaciteit hadden dan ervoor zouden er minder besmettingen aan het licht gekomen zijn Dus misschien zijn dit de juiste cijfers dan ervoor
  • Davy Capri

    4 jaar geleden
    En zeggen dat we door de eerste lockdown tot half juni op de goede weg zaten tot er werd beslist om de luchtvaartlobby hun zin te geven . Vreemd dat men vliegen blijft goedpraten!u Geld is en blijft dus belangrijker dan mensenlevens.
  • guy collin

    4 jaar geleden
    En waar zit de politiek?
  • sylvia van gastel

    4 jaar geleden
    Dit voorspelt voor najaar niet veel goeds . Vandaar dat middelbare scholen niet zomaar volledig open kunnen want dan gaat het nog veel harder .