Epidemioloog Pierre Van Damme vindt dat Brussel moet leren uit het Antwerpse voorbeeld. En bij uitbreiding het hele land.
Volledig scherm
PREMIUM
Epidemioloog Pierre Van Damme vindt dat Brussel moet leren uit het Antwerpse voorbeeld. En bij uitbreiding het hele land. © Marc Baert/VTM NIEUWS.

Moet Brussel op slot? Volgens experts komt de mondmaskerplicht te laat voor onze hoofdstad

Kroniek van een aangekondigd drama: in Brussel is de kaap van gemiddeld 50 nieuwe besmettingen met Covid-19 per 100.000 inwoners over zeven dagen overschreden. De mondmaskerplicht is er nu van kracht. Dat hadden ze beter eerder opgelegd, zeggen experts. Als de toename in Brussel aanhoudt, zit het Brussels Hoofdstedelijk Gewest over een tweetal weken aan het huidige niveau van de provincie Antwerpen. Kan Brussel beter per direct de avondklok invoeren, zoals Antwerpen eind juli heeft gedaan? Moet de hoofdstad op slot? We vroegen het aan epidemioloog Pierre Van Damme.

34 reacties

  • Elle Devee

    4 jaar geleden
    Ik woon in Brussel en draag al maanden een masker telkens wanneer ik buiten kom. Waarom? Omdat hier ondanks de masker plicht in supermarkten, winkelstraten en openbaar vervoer talloze mensen dat gewoon aan hun laars lappen. Jongeren en ouderen. En er wordt niet tegen opgetreden. Er had van bij het begin een zero tolerance beleid moeten zijn.
  • Noel Laperre

    4 jaar geleden
    Tel er bij dat de situatie in Bru veel ernstiger is dan officieel wordt gesteld. Het testen faalt en de cijfers worden door de PS gecensureerd.
  • Linda De Baer

    4 jaar geleden
    Aan het Brussels hoofdstedelijke gewest word blijkbaar niet geraakt, raar dat daar nu pas over covid19 iets word gezegd enkel Vlaanderen was tot nu altijd het probleem terwijl ze ginder zonder mondkapje mogen rondlopen en toch ook naar Vlaanderen komen. Niet te begrijpen hoe België nog in elkaar zit
  • Wim Leysen

    4 jaar geleden
    Ik leer alle dagen nieuwe woorden, socio-economisch buurten, klinkt wel mooier
  • Jan Roesems

    4 jaar geleden
    Enkele dagen terug wee het orakel Minister Président Vervoort nog naar Antwerpen en Vlaanderen. Wat een arrogantie die zich vandaag door zijn onbekwaamheid tegen zijn inwoners keert.