Opwijk neemt maatregelen tegen overlast aan skatepark en parking Borchtsite

Bron: BELGA

Het gemeentebestuur van Opwijk heeft de politie de opdracht gegeven om systematische identiteitscontroles uit te voeren bij jongeren aan het skatepark en parking op de Borchtsite, aan het Gemeenschapscentrum Hof Ten Hemelrijk. De maatregel komt er na toenemende signalen van omwonenden over overlast.

De meldingen van overlast gaan over vandalisme, sluikstorten, vermeende drugshandel, hangjongeren die op speeltuigen voor kinderen zitten, geluidsoverlast door muziek, het met gierende banden en knallende uitlaten racen over de parking en het niet naleven van de coronarichtlijnen.

De feiten vinden voornamelijk na 21 uur plaats, wanneer het skatepark gesloten is. Het skatepark werd in mei 2019 officieel geopend. Omwille van de coronapandemie werd het dit voorjaar een drietal maanden gesloten. Op 16 juni ging het opnieuw open.

Minstens tot en met 30 september zal de politie systematisch identiteitscontroles uitvoeren bij jongeren die aanwezig zijn op de Borchtsite en andere plaatsen waar overlast wordt vastgesteld.

Om het racen op de parking van de Borchtsite tegen te gaan, zullen er kabelgoten of rubberen matten worden geplaatst. De jongeren zullen ook opnieuw worden gesensibiliseerd over het naleven van de afspraken met betrekking tot het skatepark. De gemeente heeft zoals eerder bekend raakte ook plannen om hier cameratoezicht te organiseren. Deze plannen liepen door connectiviteitsproblemen binnen de politiezone AMOW vertraging op, maar zullen binnenkort worden gerealiseerd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen