Weerman David Dehenauw
Volledig scherm
PREMIUM
Weerman David Dehenauw © © Bart Leye

Weerman David Dehenauw: “Dit is mogelijk een van de meest intense hittegolven ooit”

Een historische week? Volgens Nederlandse weerkundigen is de huidige hitte behoorlijk ongezien. Ook meteoroloog en weerman David Dehenauw houdt het kwik scherp in de gaten. “Het zou kunnen dat de hittegolf langer duurt dan we eerst hadden verwacht.”

17 reacties

  • Danny Van den Branden

    4 jaar geleden
    Hahaha, van die hittegolfdagen van 's middags tot hoog noen. Gisterenavond kon je bijna een jas verdragen.
  • jan verheyen

    4 jaar geleden
    Mensen toch, voor die korte periode dat het eens te warm is, begin toch niet te zagen, plaats een airco, in de winter zet je toch ook de cv aan.
  • Janna Friese

    4 jaar geleden
    Mensen die zo'n hittegolf zo goed vinden moeten toch wel héél gezonde mensen zijn! Maar denk aub. toch ook eens aan degenen die aan zware lichamelijke aandoeningen lijden, zoals hart-en longpatiënten enz, die nu zoveel moeten afzien!! Ben o.a.hartpatiënte met abnormaal veel oedeem, en elk moment voel ik in elkaar te storten. Geef mij maar zo'n 23 à 24 gr., en regelmatig een regenbui!! Janna Friese
  • Toon Van Kerckhove

    4 jaar geleden
    Geachte heer Dehenauw, prachtig geformuleerd: "Is mogelijk!" Ik ken "weermannen, F. D." die al moord en brand gaan schreeuwen. U drukt dit altijd heel netjes uit.U bent een echte wetenschapper en dat zie je, proficiat! Het is zomer, we moeten ervan genieten. Is nu een beetje warm, maar juli was zonnig maar toch niet zo warm. Niemand horen janken.En de natuur herstelt toch altijd zichzelf, of gaat een andere weg op. De natuur bepaalt dat zelf.
  • patrick mehauden

    4 jaar geleden
    Als ge gezond en wel bent geen probleem hè Zíjn mensen die dit weer zolang niet aankunnen dus niet altijd aan zichzelf denken aub