Direct naar artikelinhoud
MechelenUpdate

6-jarig kind verdronken in recreatiedomein De Nekker in Mechelen

De Nekker in Mechelen.Beeld Marc Aerts

Een kind van 6 jaar oud is vandaag verdronken in het recreatiedomein De Nekker in Mechelen. Hij was op uitstap met begeleiders en een groep andere kinderen. Dat heeft de lokale politie bevestigd.  Het parket heeft een onderzoeksrechter gevorderd die een onderzoek voert naar onopzettelijke doodslag.

De zesjarige jongen was aan het spelen in het kleine bad van het binnenzwembad. Toen redders zagen dat het op zijn buik lag, werd het meteen uit het water gehaald en werd er geprobeerd het te reanimeren. De hulpdiensten waren snel ter plaatse, maar onderweg naar of in het ziekenhuis UZA in Edegem, is hij dan toch bezweken.

De aanwezige redders, die het kind nog probeerden te reanimeren, en de familie krijgen pyschologische bijstand. Het jongetje was in het recreatiepark met een groep Brusselse kinderen en enkele begeleiders. Ook zijn mama was aanwezig.

Parket en politie zijn ter plaatse en ook de onderzoeksrechter is gevorderd.  Het onderzoek naar de feiten is opgestart, maar in eerste instantie wijst alles in de richting van een spijtig ongeval. Het parket had een onderzoeksrechter gevorderd wegens schuldig verzuim, maar intussen wordt het onderzoek gekwalificeerd als onopzettelijke doodslag.

Recreatiedomein gesloten

Het recreatiedomein rond het zwembad blijft voorlopig open. Daar zijn op dit moment zo’n vijfhonderd mensen. Door de coronacrisis wordt er gewerkt met een reservatiesysteem dat niet meer volk toelaat.

Het provinciaal recreatiedomein De Nekker wil voorlopig niet reageren op het incident. “We betreuren het ongeval, maar wachten in alle sereniteit het verdere onderzoek de politie af”, laat een woordvoerster weten.

Recreatiedomein gesloten
Beeld Tim Van Der Zeypen