BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Slechts 62 procent positief geteste mensen deelt contactpersonen: “Belangrijk om te blijven sensibiliseren”

Van alle patiënten die positief getest hebben op Covid-19 en door de Vlaamse contactopvolging worden gecontacteerd, deelt 62% zijn of haar contactpersonen. Dat blijkt uit de jongste cijfers van het Vlaams agentschap Zorg & Gezondheid, die betrekking hebben op de periode van maandag 27 juli tot zondag 2 augustus. "Het is belangrijk om mensen te blijven sensibiliseren. Ze moeten beseffen dat het in hun eigen belang én dat van hun contactpersonen is om die informatie te delen", zegt woordvoerder Joris Moonens.

4 reacties

  • Bruyninckx Christel

    4 jaar geleden
    Ik vorm een bubbel met één persoon en een hond.Al sinds maart.Als ik het krijg geloven ze dat vast ook niet,maar is wel zo. Twee risicopatienten,en wat moeten we dan? Kijken hoe de rest leeft want dat vinden de meeste mensen zolang zij zelf lekker vrij kunnen bewegen moeten de zwakken maar thuis blijven.
  • Michel Trouwers

    4 jaar geleden
    Wat wil je? Als je op het journaal hoort dat de gegevens die verplicht moeten gegeven in de horeca nog zeker tot half september niet gebruikt worden door de contactopsporing, maar dat er wel verschillende burgemeesters ze laten op halen voor gas-boetes uit te schrijven aan mensen die uit Antwerpen komen. Dit geeft zeker al het vertrouwen aan de bevolking om goed mee te werken
  • Mario Roman

    4 jaar geleden
    Dat komt omdat men geen geloof in de privacy hecht van de contact tracing. En ik denk dat de meesten zelf hun contacten verwittigen als ze positief getest zijn op corona
  • Jan vanderwallen

    4 jaar geleden
    Als bepaalde mensen verkiezen om niet mee te werken moet er maar een verplichte app komen. Voor mij geen probleem, integendeel.