Een zeeleeuw wordt ingezet als trekdier voor kinderplezier in het Mont Mosan-park.
Volledig scherm
Een zeeleeuw wordt ingezet als trekdier voor kinderplezier in het Mont Mosan-park. © RV

Ophef bij dierenorganisatie: zeeleeuw ingezet als trekdier voor kinderplezier in Belgisch park

Op sociale media is ophef ontstaan nadat een filmpje opdook over twee zeeleeuwen die doelbewust worden ingeschakeld als attractie om kinderen voort te trekken. Het incident vond plaats in ons land. Dat meldt de Franse dierenrechtenorganisatie ‘C’est assez’ via Facebook.

15 reacties

  • Wim Salomon

    4 jaar geleden
    Een paard kiest ook niet om een springpaard te worden. Een husky kiest ook niet om sleehond te worden. Maar ze doen het wel graag. Ik laat mijn hond ook achter een balletje aan hollen. Hopelijk mag dat nog.
  • PIETER ROGIERS

    4 jaar geleden
    De typische strategie van dierenrechtenorganisaties: met gemonteerde beelden iets veel erger doen lijken dan het in werkelijkheid is. De kijker trachten misleiden en emotioneel chanteren om hun veganistische en diervrij maatschappijmodel op te dringen. Gewoon negeren.
  • Kristine Delacourt

    4 jaar geleden
    Het wordt voor dieren een even saaie wereld als voor mensen. Wanneer ze goed behandeld worden vinden dieren het fijn om met mensen te werken en te spelen. Zeker wanneer binnenkort al hun habitats verdwenen zijn zal hun overleven afhangen van de samenleving met mensen. Dat die “dieren liefhebbers” daar maar eens aan denken.
  • Camiel Lange

    4 jaar geleden
    Ik hou van dieren, veel, maar de hoeveelheid flauwekul die door die zogenaamde dierenrechten specialisten uitgekraamd word grenst aan het ongelooflijke. Een vb, een hond mag niet trekken, je moest ze vroeger bezig gezien en Gehoorsstraat in hebben zodra de bakker zijn bakfiets klaarmaakte om zijn ronde te beginnen.
  • paul van gele

    4 jaar geleden
    Die dieren doen dat met plezier. Gooi maar is een ring in het water ze vechten er zelfs voor. Ze lossen elkaar zelfs af weet je wel hoe sterk zo een dier is ? Ga maar gerust met 10 in dat bootje zitten ze hebben die dieren moeten leren rustig te zwemmen anders lijk het wel een speet boot daar en hebben de kindjes schrik zelfs.