Het dragen van een mondmasker is verplicht op het hele Brusselse grondgebied. Nagenoeg iedereen houdt zich daaraan in het centrum van de stad, een enkele uitzondering niet te na gesproken.
Volledig scherm
PREMIUM
Het dragen van een mondmasker is verplicht op het hele Brusselse grondgebied. Nagenoeg iedereen houdt zich daaraan in het centrum van de stad, een enkele uitzondering niet te na gesproken. © vincent duterne/photo news

REPORTAGE. “Een avondklok zoals in Antwerpen? Daar moeten ze hier in Brussel niet mee afkomen”

Een mondmasker in alle straten van de hoofdstad? Allez vooruit, ça va nog. Maar de cafés om 23 uur sluiten of - horreur! - een avondklok, zoals in Antwerpen? Nee, van dat scenario willen de handelaars en horeca-uitbaters in Brussel echt niet weten. “Mensen komen tot rust, als ze op een terras ploffen en dat mondmasker even kunnen afzetten. Het is voor het mentale aspect van de volksgezondheid belangrijk dat we openblijven.”

14 reacties

  • Guy Moreels

    4 jaar geleden
    In Brussel zijn ze beter dan in Antwerpen dan ? In onze provincie zijn de cijfers dan toch heel hard gezakt. Willen we can het virus vanaf geraken zonder tweede lockdown, zal iedereen een duit in het zakje moeten doen. Seffens wordt Brussel in het buitenland ook een te vermijden stad. Aan wie ligt het dan ?
  • walther truyens

    4 jaar geleden
    Binnenkort tweede lock down , de oudjes moeten maar binnenblijven en hopen dat er geen idioot zich laten besmetten heeft die soms klusjes doet voor hen. De verkiezingen gaan raar doen.
  • maarten vissers

    4 jaar geleden
    Vroegtijdig sluiten van de horeca en mondmaskers op openbare plaatsen in Brussel. Dat wordt een nieuw modern sprookje
  • ronny meuris

    4 jaar geleden
    Het probleem is dat ze in Brussel ook daadwerkelijk meer mogen dankzij de plaatselijke politiek.
  • Charles De Rijcke

    4 jaar geleden
    Typisch belgische mentaliteit. Ik woon in een land met bijna 70 miljoen inwoners, en ze hebben 58 doden, en zitten nu aan de 80ste dag zonder besmettingen. Maar we hebben ook de avondklok gehad EN gerespecteerd. We zijn ook afgesloten geweest, en niet in provincies maar in straatbuurten. Nergens konden we naartoe. Maar het resultaat is er.