Peerse (20) die bejaarde vrouw (91) doodreed en vluchtmisdrijf pleegde, blijft aangehouden

De 20-jarige vrouw die maandagnamiddag de 91-jarige Mia Vermeulen doodreed aan zorgcentrum Gerkenberg in Bree en daarna vluchtmisdrijf pleegde, blijft aangehouden onder elektronisch toezicht. Dat heeft de raadkamer in Tongeren vrijdagvoormiddag beslist. Dit betekent dat de jonge vrouw uit Peer met een enkelband thuis moet blijven in afwachting van het verdere onderzoek.

Nancy Vandebroek

Het ongeval gebeurde maandagnamiddag kort voor vier uur. De bestuurster was van haar werk op weg naar huis toen ze Mia Vermeulen op de oversteekplaats voor fietsers aanreed ter hoogte van het rusthuis Gerkenberg. De hoogbejaarde vrouw overleefde de klap niet. De Peerse vervolgde haar weg en gaf aan haar ouders als uitleg dat ze een ree had aangereden.

De politie had inmiddels een tip van een andere weggebruiker binnengekregen en vergeleek de informatie met de gevonden sporen brokstukken op de weg. Dat leidde tot de identificatie van de wagen en de bestuurster. De politie pakte de jonge vrouw op. Volgens haar advocaat had zij in pure paniek gehandeld.

De Peerse riskeert een maximumstraf van vijf jaar, een geldboete en intrekking rijbewijs.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer