Mensen met mondkapjes op in Brussel.
Volledig scherm
PREMIUM
Mensen met mondkapjes op in Brussel. © AFP

België niet langer het kneusje: in bijna heel Europa stijgt aantal besmettingen fors

Met dagelijks ruim 60 nieuwe infecties per 100.000 inwoners staan we momenteel in de Europese top 3 wat het aantal besmettingen betreft, na testkampioen Luxemburg en - opnieuw - Spanje. Maar ook elders in Europa lijkt de opmars van het virus niet te stoppen. Zowat alle toeristische landen handhaven hun maatregelen, of scherpen ze nog aan. Alleen Italië, waar het in Europa allemaal begon, kan het zich veroorloven de teugels (lichtjes) te vieren. Een overzicht land per land.

35 reacties

  • Leo Kaya

    4 jaar geleden
    België is helemaal geen kneusje. Dat is zo gecreëerd door de media. Besmettingen moet je per regio bekijken, niet per land. Voorbeeld: Wuhan is een regio van China. Door de besmettingen van Wuhan over heel China uit te smeren, krijg je een zeer laag aantal per 100.000 inwoners. België is zeer klein en dichtbevolkt. We hebben niet meer inwoners dan een grote stad zoals Parijs op zich.
  • Chris Devlaeminck

    4 jaar geleden
    België is nog steeds een kneusje met hopen steeds veranderende regeltjes. Dit verandert niet omdat er kneusjes bijkomen. Maar ik zou Zweden geen kneusje noemen. Wel dapper. Respect voor Zweden.
  • Marcus Vadis

    4 jaar geleden
    Plaats de hele wereld zes weken in full lockdown en dan zijn we er van af. Zal wel niet gebeuren want de economie gaat boven de mensen. Echter het laten door sudderen zoals nu gebeurt, zal uieindelijk meer geld en mensenlevens gaan kosten.
  • Staf Quisenaerts

    4 jaar geleden
    Zweden is wel de slechtste leerling van Scandinavie !
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Maak abstractie van die doden in de rusthuizen en we doen het beter dan veel andere landen. Zelfs Zweden. En waarom dat probleem er in de zorgcentra is weten we ondertussen al.