Dit hallucinante bedrag cashte best betaalde acteur van het jaar

Dwayne 'The Rock' Johnson is de best betaalde acteur van het afgelopen jaar. De acteur verdiende tussen juni vorig jaar en dit jaar 87,5 miljoen dollar, of 74,45 miljoen euro, rekende zakenblad Forbes uit. Ook vorig jaar stond de acteur bovenaan de lijst.
door
Xavier
Leestijd 2 min.

De 48-jarige Dwayne harkte flink wat dollars binnen met de Netflix-film 'Red Notice', die nog moet verschijnen. Ook dankzij projecten buiten het acteren zag hij zijn bankrekening groeien. Zo verdiende hij ook dit jaar goed aan een samenwerking met het ondergoedmerk Under Armour. Bovendien scoort zijn nieuw televisieprogramma al wekenlang hoge kijkcijfers.

We went 12-0! ????? ?

12 weeks straight of the #1 TV show on Monday's.

THANK U FANS for this amazing support and love ??

Last time I went 12-0, we won the National Championship for @CanesFootball in 1991.

4yrs later I thought wearing a fanny pack was cool ?????#titangames #1 https://t.co/inxbIuEIcO

— Dwayne Johnson (@TheRock) August 11, 2020

Worstelaar en acteur

Behalve de best betaalde acteur wordt Johnson als een van de grootste professioneel worstelaars aller tijden beschouwd. Daar komt ook zijn bijnaam 'The Rock' vandaan. Zijn doorbraak kwam er in 'The Scorpion King' in 2002. Voor die film kreeg hij het hoogste salaris voor een acteur in zijn eerste hoofdrol: 5,5 miljoen dollar. Johnson werd vanaf 2011 bij een breder publiek bekend door zijn rol in 'The Fast and the Furious'.

Ryan en Mark

Dwaynes 'Red Notice'-collega Ryan Reynolds is de tweede best betaalde acteur van het afgelopen jaar. Hij verdiende 71,5 miljoen dollar. De derde plek is voor Mark Wahlberg met 58 miljoen dollar. Ook Ben Affleck, Vin Diesel, Akshay Kumar, Lin-Manuel Miranda, Will Smith, Adam Sandler en Jackie Chan staan in de top 10.

Announcing: The highest-paid actors of 2020 https://t.co/AMdGugujSp pic.twitter.com/IObIhxAlaL

— Forbes (@Forbes) August 11, 2020

De lijst van tien best betaalde actrices wordt volgende maand gepubliceerd. Vorig jaar stond Scarlett Johansson voor de tweede keer bovenaan. Hoewel de actrice toen een riante 56 miljoen dollar had verdiend, was dat een stuk minder dan de 89,4 miljoen dollar die Dwayne destijds kreeg.

Tequila George

In 2018 was George Clooney nog de bestbetaalde acteur. Dat kwam toen vooral doordat hij zijn tequila-merk had verkocht, wat ongeveer 900 miljoen euro opbracht. Het jaar erna ontbrak Clooney in de top tien.