© Raymond Lemmens

Lommelse verkrachter in verzet tegen vijf jaar cel

Lommelaar Wim K. (31) die zijn ex vorig jaar een tweede keer verkracht heeft, is vrijdag voor de Hasseltse correctionele rechtbank verschenen. Hij tekende verzet aan tegen zijn veroordeling tot vijf jaar cel voor het eerste vergrijp in november 2015. Hij was toen lange tijd voortvluchtig en kon daardoor afgelopen december op dezelfde afgrijselijke wijze toeslaan bij hetzelfde slachtoffer. Op 14 december wist de politie Wim K. op te pakken toen hij in zijn wagen aan het station van Lommel lag te slapen.

GeHo

Met een flinke baard en snor bracht de politie de Lommelaar geboeid de rechtbank binnen. Hij gaat voor strafvermindering na zijn veroordeling tot vijf jaar cel en de ontzetting uit de rechten voor eveneens vijf jaar in september 2016. In de nacht van 7 op 8 november had hij de intussen 29-jarige vrouw opgesloten in de slaapkamer, geboeid met plastic bandjes rond de enkels en polsen, ketende het slachtoffer vast en vergreep zich vervolgens aan haar. Op het proces daagde hij vorig jaar niet op en liet hij zich evenmin vertegenwoordigen.

Na de uitspraak zou de Lommelaar op de dool geraakt zijn. Maar terwijl de politie naar hem op zoek was, sloeg hij begin december opnieuw toe en weer was dezelfde Lommelse vrouw zijn slachtoffer. Sindsdien stond hij niet alleen nationaal maar ook internationaal geseind en werd de zoektocht naar hem intensief opgevoerd, met zijn arrestatie tot gevolg.

Psychiater

Vrijdag in de rechtbank vroeg zijn advocaat om de actualisatie van het psychiatrisch onderzoek van de gerechtsdeskundige. Het is vooralsnog onduidelijk of de rechter daar op ingaat, want de raadsman vroeg eveneens om de behandeling van de zaak achter gesloten deuren wat hij ook kreeg. Wordt dus later vervolgd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer