Klaas De Scheirder
Volledig scherm
© Klaas De Scheirder

OVERZICHT. Aantal nieuwe besmettingen stijgt licht, dodental door Covid-19 loopt op tot 9.900

In de periode van 3 tot 9 augustus raakten gemiddeld 601,4 (afgerond 601) mensen per dag besmet met Covid-19 in ons land. Het gaat om een stijging met 13 procent ten opzichte van de voorgaande zeven dagen, zo blijkt uit de jongste update van Sciensano.

9 reacties

  • Philip De Smet

    4 jaar geleden
    Gewoon een schande. Terwijl de recreatiesport nog steeds stil ligt. Met wat zijn de Vlaamse ministers bezig? En ondertussen lopen de Corona-besmettingen op, meer doden. Binnen twee weken begint het nieuwe schooljaar en ben er vrij zeker van dat ze dit zullen uitstellen tot eind oktober. Afstandsonderwijs. Maar wat met de recreatieve sporters Minister van Sport?
  • Stéphanie Talbot

    4 jaar geleden
    Alle cijfers gaan de hoogte in. En toch versoepelen ze de maatregelen. Wachten we gewoon tot de zomerperiode voorbij is?
  • Frederik Cauwe

    4 jaar geleden
    graag volledige grafiek van ziekenhuisopnames, vorige piek is niet zichtbaar?!
  • Vera Bres

    4 jaar geleden
    We gaan naar de 10.000 overlijdens !! en nog heel ,heel veel mensen trekken zich van de maatregelen niets aan ,er zijn er zelfs die zeggen dat Covid 19 al dood is of nooit bestaan heeft !!
  • Marinka Dumon

    4 jaar geleden
    Waar blijft de tabel van mensen die het ziekenhuis hebben verlaten ? (een vleug positief nieuws kunnen we goed gebruiken) Waarom nog steeds geen test straat aan Brussels Airport ?? Waar blijft de test straat in Gent ? Palaveren over de locatie en uitstellen. Er zouden meer tests uitgevoerd zijn maar hoeveel worden er nu precies dagelijks uitgevoerd ? Intussen zien we bruinverbrande politici terug opduiken in het nieuws. Hebben zij wel een fijne vakantie gehad ?