Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © AFP

Twitter bestrijdt 'desinformatie' over stemmen per post

Socialemediaplatform Twitter verscherpt zijn regels over informatie die beweringen over stemmen per post bevatten, zo heeft persbureau Reuters in de nacht van woensdag op donderdag gemeld. Twitter doet dat met het oog op de Amerikaanse presidentsverkiezingen op 3 november. Als gevolg van de coronapandemie zullen veel Amerikanen naar verwachting per post hun stem uitbrengen. President Donald Trump stelt dat dit fraude in de hand werkt, waarvoor volgens zijn critici geen bewijs is.

6 reacties

  • Marcel Van Den Wouwer

    4 jaar geleden
    dat moet juist deze zittende president zeggen, hij heeft zich bij de vorige verkiezingen tot winnaar uit geroepen desondanks dat hij minder stemmen dan Hillary Clinton had. Dat is pas fraude.
  • Kristine Delacourt

    4 jaar geleden
    Twitter gaat hier heel erg zijn boekje te buiten. Er zijn goede redenen om wantrouwig te staan tegenover stemmen per post. Het is voldoende om op enkele strategische plaatsen een paar mannetjes te betalen om postzakken te doen verdwijnen.Voor één keer geef ik Trump gelijk dat dit aanleiding zal geven tot grootscheepse fraude.
  • vanfleteren diederik

    4 jaar geleden
    Worden Twitter en Facebook het ministerie van de waarheid? Een beangstigende evolutie, me dunkt.
  • Konrad Dobson

    4 jaar geleden
    Nochtans is er genoeg bewijs dat dat ondersteunt. In de VS is niet dezelfde identificatieplicht als bij ons, en is het systeem ook niet zo efficiënt. Twitter en Facebook en co staan dan ook allesbehalve bekend als neutrale media. Het is allemaal veel te zwaar gepolitiseerd geworden, en op Twitter bepalen de blue checkmarks wat waar is. Dat ze overwegend links tot extreemlinks zijn, net zoals de overgrote meerderheid van de media, zal daar vast geen impact op hebben ...
  • Paul Geerts

    4 jaar geleden
    Nochtans is er een pak bewijsmateriaal dat er in 2016 vooral in Democratische staten serieus gefraudeerd is, vooral door niet-Amerikanen, met hulp van Democratischgezinde personen en organisaties.