Direct naar artikelinhoud
Het weer

Zwaar onweer boven provincies Limburg, Antwerpen en Vlaams-Brabant met grote hagelbollen

Zwaar onweer boven provincies Limburg, Antwerpen en Vlaams-Brabant met grote hagelbollen
Beeld Koen Geens

Het heeft stevig geonweerd boven de provincies Antwerpen, Vlaams-Brabant en Limburg met flink wat bliksemontladingen. Vooral Tienen - waar er eerder sprake was van hagelbollen van wel 3 centimeter groot - en Hoegaarden kampen met heel wat wateroverlast. Ook komende uren blijft hagel en wateroverlast mogelijk. Dat meldt NoodweerBenelux. 

en

In alle Vlaamse provincies en Waals-Brabant geldt code geel of code oranje. Naast bakken water zijn lokaal ook hagelbuien en hevige rukwinden mogelijk. De onweersbuien bewegen maar traag voorbij. Er worden duizenden bliksemschichten verwacht. Pas je snelheid aan, luidt de waarschuwing voor automobilisten die de baan op moeten. 

 In de provincies Vlaams-Brabant en Antwerpen lijkt het ergste voorbij. Het onweer hield ook lelijk huis in delen van Oost-Vlaanderen. Eerder op de avond kregen de Kempen en de regio rond Tienen het te verduren. 

Ook in de provincies Limburg en Antwerpen is er sprake van felle onweersbuien. Zo was er in Bilzen intensieve neerslag waardoor het gevaarlijk rijden is op sommige plaatsen. Dat meldt NoodweerBenelux. 

Ook vrijdag is het wisselvallig met enkele regen- of onweersbuien. De maxima liggen tussen 23 graden aan zee en in de Ardennen en 29 graden in de Kempen.

Het wisselvallige weer blijft ook zaterdag aanhouden. Het kan zwaarbewolkt zijn met buien en mogelijk ook onweer. De maximumtemperaturen liggen tussen 24 en 26 graden.

Zondag stijgt het kwik weer wat: de maxima gaan dan van 24 tot lokaal 30 graden. Zonnige perioden wisselen af met wolkenvelden, die in de loop van de dag toenemen vanuit het zuidwesten. ‘s Avonds trekken onweersbuien vanuit Frankrijk over ons land.

Ook maandag wisselend bewolkt met buien en maxima rond 25 graden in het centrum. Dinsdag brede opklaringen en wolkenvelden, met nog steeds kans op buien en dezelfde temperaturen. Woensdag neemt de kans op neerslag toe en gaat het kwik niet hoger dan 23 graden.