Mercedes-Benz GLS AMG 63
Volledig scherm
Mercedes-Benz GLS AMG 63 © Mercedes-Benz

Deze SUV is ‘de duivel op wielen’ volgens Duitse milieubeweging

Hij is 600 pk sterk, 2.500 kilo zwaar en heeft een grote achtcilinder motor die drie keer meer verbruikt dan gemiddeld. De Deutsche Umwelthilfe heeft de Mercedes GLS daarom uitgeroepen tot ‘ecologisch meest zinloze SUV'.

16 reacties

  • Michael Steyaert

    4 jaar geleden
    Voor de mensen die bijziend zijn, dit is geen pick-up en zeker geen oude,maar een SUV, het gaat hier niet over het model, maar wel over deze specifieke uitvoering. Dit model bestaat ook als hybride met de grootste elektrische actieradius op dit ogenblik. Deze wagen als hybride kan je voor 90% als elektrische wagen gebruiken, hetgeen heel hoog is voor een hybride en een pak milieuvriendelijker dan de meeste benzine of diesel modellen.
  • robertrand walraedt

    4 jaar geleden
    Mooie wagen, te duur voor mij
  • Johan Billiet

    4 jaar geleden
    Afgezien van de grootte...waarom heeft zo'n ding 600 PK nodig..is gewoon asociaal individueel hoog verbruik aan lucht en aardolie die eerder een algemeen goed zijn...maw. is het toppunt van ecologisch egoïsme..
  • Karl Winslow

    4 jaar geleden
    Europa is vergeven van oude pickups. Hier rijden ze dan ook nog eens rond als lichte vracht. Vervoeren wij hier dan zoveel hooibalen of veevoeder?
  • marco van calster

    4 jaar geleden
    Wéér al het milieu ? Newsflash ! Voor de corona lockdown werd er in de stad Antwerpen vanwege het enorme verkeer gigantische co2 hoeveelheden gemeten ! Tijdens de corona lockdown wanneer het verkeer met 80 % verminderd werd ... werden er nog stééds dezelfde hoeveelheden gemeten ! Conclusie ? De impact van wagens die vervuilen zijn niets in vergelijking met de uitstoot van fabrieken .