Werken in Netflix-houding: het komt wel meer voor in tijden van corona.
Volledig scherm
PREMIUM
Werken in Netflix-houding: het komt wel meer voor in tijden van corona. © ANP XTRA

Thuiswerken kan de gezondheid schaden - maar u kunt er wat aan doen

Thuiswerken kan de gezondheid schaden. Die zin zou zo op de affiche in de wachtkamer van uw kinesist kunnen hangen. Hoe meer we thuiswerken, hoe meer en langer we zitten, hoe meer rug- en nekklachten opspelen. “Een dure bureaustoel thuis gaat dat niet oplossen.”

2 reacties

  • Friedel Pas

    4 jaar geleden
    Ik ga daarom op het einde van de werkdag in plaats van in de fille staan met de wagen nu een stevige wandeling maken. En bij goed weer werken in de tuin is ook erg verfrissend en rustgevend. Eigenlijk voel ik daardoor mij nu fysiek beter dan toen ik dagelijks naar kantoor moest. Ik beweeg door die wandeling nu meer waar ik vroeger geen tijd voor had.
  • Kristof Degros

    4 jaar geleden
    Als je een goede ergonomische stoel hebt die geschikt is voor 8u per dag op te zitten is dit geen probleem. En nee dit moet geen kinnarps zijn van 1500+ euro. Een Topstar bijvoorbeeld bied gelijkaardige dingen aan voor 300-400 euro en buiten 1 functie even goed. Het grote probleem bij thuiswerken is echter dat de meeste mensen niet over een eigen plaats beschikken. Met als gevolg dat dit aan de keukentafel en/of eettafel, of zelfs salontafel zal gebeuren. En dan zal je niet comfortabel zitten.