E19 naar Nederland volledig dicht door zwaar ongeval met drie vrachtwagens “Zet de ventilatie in je auto af!”

© BFM

Op de E19 Antwerpen-Breda is vrijdagmiddag kort voor 13u een ernstig ongeval gebeurd even voorbij Loenhout. Drie vrachtwagens reden er op elkaar in, en uit een van de voertuigen lekt een nog onbekende vloeistof. De E19 werd er volledig afgesloten om de hulpdiensten hun werk te laten doen. Peter Bruyninckx van het Verkeerscentrum raadt automobilisten in beide richtingen aan om ventilatie in de auto af te zetten. Inmiddels wordt alles in gereedheid gebracht voor de takeling van de trucks.

Het verkeer richting Nederland moet de snelweg verlaten in Loenhout om er via een lokale calamiteitenroute in Meer weer op te rijden, net voor de Nederlandse grens. Daar wordt echter een grote drukte verwacht, dus over langere afstand kan je beter omrijden via de A12.

Het verkeer dat vastzit achter het ongeval, zal door de politie worden ontzet. De politie waarschuwt nadrukkelijk om “de pechstrook vrij te houden voor de aanrijdende hulpdiensten.”

Peter Bruyninckx van het Verkeerscentrum automobilisten in beide richtingen (dus zowel van Antwerpen naar Nederland als van Nederland naar Antwerpen) om de ventilatie in de auto preventief uit te zetten. “Er is ondertussen ook een kijkfile van Nederland naar Antwerpen in de buurt van het ongeval,” laat Bruyninckx nog weten.

Rond 14.30 uur is de brandweer (brandweerzone Rand) begonnen met het opruimen van de lading. Dat gebeurde met speciale pakken en materiaal. Inmiddels wordt alles in gereedheid gebracht om aan de takelwerken te beginnen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen