Lore vertelt openhartig over haar twee miskramen: “Een kindje verliezen dat nog niet is geboren, is een onzichtbaar verlies. Het vraagt specifieke rouwkennis.”
Volledig scherm
PREMIUM
Lore vertelt openhartig over haar twee miskramen: “Een kindje verliezen dat nog niet is geboren, is een onzichtbaar verlies. Het vraagt specifieke rouwkennis.” © JV Photography

INTERVIEW. Na twee miskramen wordt Lore Boonen verliesconsulent: “Ik zal niet meehuilen, maar voel wel nog verdriet”

Lore Van de Weyer (36), mevrouw Tom Boonen en mama van de guitige tweeling Jacqueline en Valentine (5), wordt één van Vlaanderens eerste ‘perinataal verliesconsulenten’. Na twee miskramen wil ze andere ouders helpen rouwen. “Ik zal niet meehuilen, maar ik voel wel nog verdriet.” 

12 reacties

  • Thomas Vermeiren

    4 jaar geleden
    piet devlieger: coach mag je jezelf noemen na een 'opleiding' van enkele dagen. De begrippen therapeut en ervaringsdeskundige zijn niet beschermd dus iedereen mag zichzelf zo noemen. Ze hebben geen aansprakelijkheid en moeten zelfs amper rekening houden met privacy regels. Ga liever naar erkende psychologen , die mensen hebben gestudeerd voor hun titel.Kunnen doorverwijzen indien medicatie vereist is, zijn opgeleid om tekenen van depressie / zelfschade /.. op te sporen en te behandelen .
  • Marijn Libbrecht

    4 jaar geleden
    Als 'sterrenpapa' kan ik enkel bevestigen dat je soms nood kan hebben aan een gesprek met iemand die echt begrijpt wat je doormaakt. Iemand die rouw begrijpt én lotgenoot is. Het is niet altijd een kwestie van het niet alleen aan te kunnen, maar eens horen dat het heel normaal is wat je voelt helpt je ook. De drempel om te betalen heb ik ook gevoeld. Bij vzw De stilte omarmd bieden ze gratis begeleiding aan voor sterren(groot)ouders. Je komt er terecht bij een verliesconsulent én lotgenoot.
  • piet devlieger

    4 jaar geleden
    Welke kwalificaties heb je nodig om zoiets te (mogen) doen ? Ervaringsdeskundige lijkt me wel niet voldoende - ik denk dat je daar eerder iemand voor nodig hebt die psychologisch geschoold is.
  • Wendy Van den broeck

    4 jaar geleden
    Heb men bedenkingen Een miskraam is een verlies...weet ik uit ervaring Maar een sterrenkind is een heel ander verlies..ook uit ervaring
  • Thomas Vermeiren

    4 jaar geleden
    Ga naar een echt psycholoog als je hulp nodig hebt! Blijf weg van deze zelfbenoemde therapeuten/consulenten , ze missen alle nodige beroepskennis en kunnen een verwerkingsproces beschadigen. Terwijl vullen ze wel lekker hun zakken en hebben ze omdat ze alle nuttige diploma's missen, geen enkele aansprakelijkheid.