Een speler speelt het razendpopulaire schietspel Fortnite op een iPhone.
Volledig scherm
Een speler speelt het razendpopulaire schietspel Fortnite op een iPhone. © Screenshot YouTube

Fortnite eerst uit App Store van Apple en nu ook uit Google Play Store verwijderd

Apple verwijderde gisteren het populaire schietspel Fortnite uit zijn App Store, enkele uren nadat de maker van de game, Epic Games, met een nieuw betaalsysteem was gekomen voor mobiele spelers. Google Play volgde intussen het voorbeeld van Apple en schoot Fortnite eveneens uit de Google Play Store voor Android.

17 reacties

  • Wim Van Ackerbroeck

    4 jaar geleden
    30% is vrij standaard: amazon, google, apple, playstation, xbox, steam hebben dat allemaal, als je meer geld wil verdienen door iemand anders hun platform te gebruiken, moet je ook wel wat afdragen he: ik maak m'n app, maar door ze op apple toestellen te zetten kan ik 1,000,000,000 dollar meer inkomsten krijgen maar moet hier 30% van afgeven aan apple, da's de zichtbaarheid en grotere inkomsten waar je een deeltje op betaald. niet meer dan correct.
  • Luca van Herk

    4 jaar geleden
    Via android kan het zoals vroeger, via de site, Maar bij Apple niet omdat je nu geen apps meer kan downloaden op het internet
  • ghislain geerts

    4 jaar geleden
    Als het in het contract staat en je probeert het te omzeilen dan moet je de gevolgen dragen . Al vind ik het percentage veel te hoog .
  • Zino Leysen

    4 jaar geleden
    Het is toch geen monopoly van apple als je jouw product op hun store tentoon wilt stellen?
  • Geert Vaelen

    4 jaar geleden
    Elk spel op Steam bijvoorbeeld moet ook 30% afgeven aan Steam. Als dat de regels zijn, kan Epic op z'n kop gaan staan. Als het in de regels staat dat elke in-app betaling een deel richting Apple/playstore gaat, dan kunnen ze via het gerecht toch niks doen.