Sihame El Kaouakibi (Open Vld).
Volledig scherm
Sihame El Kaouakibi (Open Vld). © BELGA

Sihame El Kaouakibi na racistische reacties op ‘Zwarte piet’-tweet: ‘Het wordt steeds erger’

Sihame El Kaouakibi, Vlaams Parlementslid voor Open Vld, krijgt de laatste dagen een stortvloed aan bagger over zich heen. De aanleiding: ze had de beslissing van Facebook en Instagram om afbeeldingen van Zwarte Piet te bannen toegejuicht.

71 reacties

  • Katia Mistianes

    4 jaar geleden
    Men kan de rollen ook omkeren. Denk aan de 'geuzen', eerst een scheldnaam, maar deze 'slachtoffers' maakten er een eretitel van. Het waren edellieden, maar ze lieten zich 'schooiers' noemen en maakten van 'geus' een compliment. Volgens mij kennen minderheden dit mechanisme maar al te goed. Maar als er meer voordelen te rapen vallen, in de upperdog een schuldgevoel aan te praten, dan kiezen ze voor het schuldgevoel.
  • Raul Marqués da silva

    4 jaar geleden
    Verdien zij nu 5000€/maand om ons cultuur, manier van leven te saboteren? Wacht maar met de volgende verkiezingen! Ongelofelijk hoe dat de verliezende partijen toch nog steeds van alles te zeggen hebben! Neem maar het voorbeeld van Groen, die zijn uit mijn zicht na hun nederlaag, en de rest ? Waar is onze democratie?
  • RONNY DE PETTER

    4 jaar geleden
    Waarom vinden deze politiekers het toch steeds terecht volgens hun om telkens het tegenovergestelde te verkondigen van wat de burgers echt willen.
  • Hubert Vanmechelen

    4 jaar geleden
    Mvr. Sihame E.K., iedereen mag een mening hebben en die ook verkondigen. U bent politica en u staat ten dienste van de bevolking, De mening van gans de bevolking telt en u dient dan ook te verwezenlijken wat de 'meerderheid' van de bevolking wil. Democratie remember. Het is niet aan jou om de bevolking te sturen in een richting die 'jij" wil, omdat je een bepaalde mening hebt. Dit is misbruik van macht ! Waarom dienen volksraadplegingen ?
  • Mariotti Antonio

    4 jaar geleden
    Al de personen die u besmeuren, gewoon aangeven bij de politie ook al zijn het meerdere mensen, gewoon doen Sihame :)