Klimaatactiviste Anuna De Wever had net even vakantie in de Franse Alpen. “Mijn zussen, papa en ik komen al sinds mijn negende naar het meer van Monteynard om te surfen".
Volledig scherm
PREMIUM
Klimaatactiviste Anuna De Wever had net even vakantie in de Franse Alpen. “Mijn zussen, papa en ik komen al sinds mijn negende naar het meer van Monteynard om te surfen". © RV

INTERVIEW. Anuna De Wever: “Ik ga op audiëntie bij Angela Merkel. Ik hoop dat ze goed luistert”

Anuna De Wever (19) zoekt dekking voor de gekmakende hitte op een berg bij een Frans stuwmeer en ergert zich dood. “Het klimaat is verdreven door corona. Terwijl het gigantisch veel dodelijker is.” Maar volgende week daalt ze af naar Berlijn voor een meeting met: Angela Merkel. “Ik hoop dat ze goed luistert.”

32 reacties

  • Johan Planckaert

    4 jaar geleden
    ze mogen er zoveel geld aanhangen als ze willen, klimaatveranderingen zullen er altijd zijn en kunnen we niet tegenhouden. De natuur is veel sterker dan de mens. Aanpassen of uitsterven is de regel.
  • Marco Maerten

    4 jaar geleden
    Jan Depoortere:de fabel dat stijging CO-2 louter gevolg is van t°-stijging is zeer populair bij klimaatontkenners. Het woord broeikas is niet zomaar een begrip. Uiteraard ontstaat er door rotting van natuurlijk afval ook CO-2 ten gevolge van opwarming,maar de grote oorzaak blijft het menselijk aspect die veelvouden meer CO-2 stijging veroorzaakt. Bewijs:geen CO-2=een aarde van -18°c!
  • Geert Tamsyn

    4 jaar geleden
    Het geeft geen zin de wereldbevolking te halveren, als dat al zou kunnen, als de rest blijft leven voor 10 zoals wij nu doen.
  • Medard Albrechts

    4 jaar geleden
    wel laat het ons zo stellen, krijgt covidje ons niet dan doet moeder natuur het wel, of er kan een meteoor op onze kop vallen, dan is het ook gedaan, als ik van u was Anna zou ik eens beginnen pleiten tegen de overbevolking op de planeet, hoe meer mensen hoe meer vervuiling, en wist u als gevolg hiervan dat er tegen 2060 geen proper drinkwater en eten meer zal zijn want daartegen zijn we met 13 miljard( goed gehoord)
  • Danny Van de Vondel

    4 jaar geleden
    Vat eerst de nodige studies om je te helpen de nodige geloofwaardigheid op te bouwen, pas dan zullen mensen met de nodige aandacht luisteren.