Leerlingen en de lerares dragen mondkapjes bij de start van het nieuwe schooljaar in Duitsland.
Volledig scherm
PREMIUM
Leerlingen en de lerares dragen mondkapjes bij de start van het nieuwe schooljaar in Duitsland. © EPA

Hoe zal het nieuwe schooljaar van start gaan? Dit ligt vandaag op tafel

Hoe zal het nieuwe schooljaar van start gaan? De vraag die al een hele zomer door de hoofden spookt, proberen de minister, onderwijspartners en experten van de GEES vandaag te beantwoorden. “Hopelijk raken we er na één overleg uit.”

22 reacties

  • KITTY VAN DEN BOSSCHE

    4 jaar geleden
    Ik heb medelijden met de leerkrachten die maar moeten springen voor Weyts zijn hersenspinsels, en kinderen zijn nu proefkonijnen. De meeting vandaag was schijnvertoning, er lag allang vast wat meneer wou.. wel avondklok maar overdag in school zijn we safe nu is het dus gewoon alsof er geen Corona is terwijl in juni op paar dagen school al zoveel gevallen geteld zijn, ik hou men hart vast voor de volgende weken. Sterkte aan leerkrachten, personeel, risico patiënt (groot)ouders ❤️
  • Cathy Verbraeken

    4 jaar geleden
    Jennifer Peeters, je zou je moeten schamen om zo te denken over de leerkrachten. We zouden ze veel meer moeten loven en hen dankbaar moeten zijn. Als je denkt dat de online lessen en het voorbereiden van powerpoints enz gemakkelijk was vr hen. Jij denkt dat de vakantie enkel vakantie is, nee ze moeten zich al voorbereiden op wat nu al zal komen in september. De coronacrisis is nog lang niet over. De ouders die weken hun kinderen hebben moeten bijstaan weten hoe belangrijk leerkrachten zijn!
  • Caroline Poelmans

    4 jaar geleden
    Ik (leraar) ben er al lang klaar voor. Ook al aan bezig, ook tijdens de hittegolf, Jennifer. Hét gras lijkt groener aan de overkant maar lijkt de laatste tijd overal verbrand. Op het eind van de vakantie kan het stigmatiseren van het onderwijs weer beginnen. Van mij mag de school gewoon open , ik zaag en klaag niet. Wie doet mee ?
  • oswald billiet

    4 jaar geleden
    De scholen moeten terug integraal open. De leerachterstand is bijna niet meer in te halen. Wij mogen de eerste maatregelen, destijds door de Gees ontworpen nooit meer herhalen. Het schooljaar eindigde ( eigenlijk niet ) catastrofaal Ook moet men in rekening brengen dat de besmettingsvorm bij jongeren minder acuut is en veeleer gunstig verloopt. Dus: aub. geen kleurcodes. Het was nu genoeg. Zijn op dit overleg psychologen aanwezig?
  • Elfi Cardon

    4 jaar geleden
    Laat iedereen terug opstarten aub! Mijn zoon is afgestudeerd maar kon geen stage doen (IT-sector). Hij start nu in de hoge school maar ik hou mijn hart vast.. Zelf werk ik in de zorgsector, en geloof me: je wordt die mondmaskers, extra bescherming, hygiënevoorschriften ,... gewoon! Let op, de psyche is minstens even belangrijk dan het lichamelijke!!