Bart De Wever en Paul Magnette.
Volledig scherm
PREMIUM
Bart De Wever en Paul Magnette. © Photonews

Carl Devos: “Veel burgers verwachten nog zo weinig van de politiek dat ze er niet eens meer tegen in opstand komen”

We beleven een diepe bestuurlijke crisis. De overheid is immers onvoldoende in staat om mens en samenleving te beschermen in de coronacrisis. Een gezondheids-, economische en steeds meer sociale en mentale crisis. Die de ongelijkheid vergroot. Die kwetsbaren, kinderen en ouderen, zwaar treft. Die hele segmenten van de samenleving, zoals cultuur en evenementen, onderuit haalt. In zulke tijden moet de politiek vertrouwen geven. Leiderschap tonen. De coronacrisis is vooral een nationále crisis, daar is de politiek evenwel zwakker dan ooit. 

51 reacties

  • Wilfried Claeys

    4 jaar geleden
    Het is nu werkelijk tijd om het heft in handen te nemen. De arrogantie blijft verder en verder te gaan. Hoe komen we in opstand? Hoe zetten we deze glorieuze profiteurs buiten spel? Mag of kan het volk het overnemen en alle betaalde fooien, zij noemen dit een loon, laten terugbetalen?
  • Sven Stolk

    4 jaar geleden
    1 vraag in België, laat ons nu echt duidelijk zijn. WIE BETAALD BELGIE? Juist Vlaandëren. Neem dit mee wat politiek nu doet. Neen niet correct. Waarom nog verkiezingen? Als het niet gerespecteerd wordt en achteraf toegelaten wordt er politieke spelletjes zijn en kiezing niet te respecteren heeft Verkiezingen geen zin. Het verandert keihard als stem van Burger wordt gehandhaafd.
  • geert Verschelde

    4 jaar geleden
    Heel simpel, de twee grootse Vlaamse partijen + de 2 grootste Waalse partijen vormen de regering. De grootste Vlaamse partij en de grootse Waalse partij maken samen het regeerakkoord. De tweede grootse partij aan Vlaamse kant en aan Waalse kant kunnen nog details bijvoegen aan het regeerakkoord. Anders moet men verplicht de partijen uit de Vlaamse regering en de partijen uit de Waalse regering samenvoegen en het Vlaams regeerakkoord samen voegen met het Waals.
  • Emi Hergersberg

    4 jaar geleden
    Hoe langer ze blijven aanmodderen om op de postjes te azen, hoe minder bekwaam de burger hen inschat. Politiekers spelen met ons voeten. Misschien kunnen we bij de verkiezingen eens terugsjotten :-)
  • Eric Blauwbloeme

    4 jaar geleden
    Geef ze allemaal verlof zonder wedde en vergoedingen en eens een grondige doorlichting van de belastingen denk dat daar bij die gasten serieus de kantjes afgereden worden ophoepelen bende eigenbelangers, jullie werken niet voor het welzijn van de burgers. Blauwbloeme eric