CD&V-voorzitter Joachim Coens.
Volledig scherm
CD&V-voorzitter Joachim Coens. © BELGA

CD&V-voorzitter Joachim Coens: "Hoofd koel houden en onderhandelingen aan tafel voeren”

"Het was de laatste dagen bijzonder warm, maar het is toch belangrijk om het hoofd koel te houden en aan tafel verder te praten." Daarvoor ijverde CD&V-voorzitter Joachim Coens in De Ochtend, een dag na het opmerkelijke bericht van liberalen en groenen die zich bezorgd toonden over de plannen van preformateurs Bart De Wever en Paul Magnette. "Ik begrijp wat in die communicatie staat, maar vraag me af waarom dat moet. Men moet dat aan tafel zeggen. Ik heb begrepen dat ze vandaag allebei uitgenodigd zijn. Dat is het moment om zaken uit te klaren.”

18 reacties

  • Marcel Willems

    4 jaar geleden
    Dat CD&V achter nog verdere splitsing staat begrijp ik niet en zal ook niet meer mijn stem geven .Heb de moed om begin te maken van herfederaliseren,dan help je de burgers die er op rekenen Staatshervormingen zouden bij referendum moeten gebeuren en met 66 % meerderheid ,dat is democratie
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Het is gemakkelijk om de splitsing van justitie, politie en sociale zekerheid binnen te halen voor miljarden voor een sociaal links beleid. Daarna wordt in Vlaanderen de sociale zekerheid afgebouwd om de rekening te betalen en zijn het weer de Vlamingen die er voor opdraaien. En daarna kan men in Wallonië onze bedrijven naar daar lokken met fiscale voordelen. Twee keer prijs voor onze Vlaamse ondernemers en twee facturen voor de Vlaamse burger.
  • Gilbert Vermeersch

    4 jaar geleden
    Het communautaire moet. Aanvangen, zoniet is het land bij de volgende verkiezingen in gevaar en dat heeft CD&V begrepen.
  • bert pare

    4 jaar geleden
    Coens had tenminste begrepen dat wat er op tafel lag een basis was om uit de crisis te komen, de liberalen hebben zwaar gegokt wat mij betreft mogen ze de kiesdrempel vergeten waar zitten die oude krokodillen nu met hun woord staatsmanschap.
  • Marcel Jespers

    4 jaar geleden
    Geef die dikbetaalde heren allemaal een c 4 hier zijn in ons mooie Belgie genoeg andere bekwame mensen die daar geen 400 dagen voor nodig hebben