Christophe Deborsu ontdekt toeristisch Wallonië
Volledig scherm
PREMIUM
Christophe Deborsu ontdekt toeristisch Wallonië © Joel Hoylaerts/Photo News

Waar kan je lekker eten in Wallonië? Christophe Deborsu gidst je door de keuken van onze zuiderburen

Christophe Deborsu (55), journalist bij RTL, gidst ons deze zomer door het nabije zuiden. Deze week bezoekt hij niet alleen het beste restaurant van Wallonië, maar ook het beste café én de beste crèmerie. Gelukkig bevinden ze zich allemaal op dezelfde plek: de Maasvallei.

  1. Christophe Deborsu gidst u door het mooiste en verrassendste van Wallonië: “Deze Waalse trappen brengen u naar de hemel!”
    PREMIUM

    Christophe Deborsu gidst u door het mooiste en verrassend­ste van Wallonië: “Deze Waalse trappen brengen u naar de hemel!”

    Wij Belgen hebben geluk. Om een zuiderse sfeer te proeven, hoeven we niet eens het koninkrijk te verlaten. De taalgrens oversteken volstaat. Exotisme in eigen land, coronaproof bovendien. Want in Wallonië geen massatoerisme. Afstand bewaren gaat vanzelf. Uw gids door het nabije Zuiden, Christophe Deborsu, heeft een fascinatie voor ‘escaliers’. “Misschien omdat ze je hoger tillen, dat ‘plus-est-en-vous’-gevoel dat een mens beter maakt. Ook omdat Wallonië een land van hoogtes en laagtes is, en dus van trappen.” En ze houden je fit! Hij neemt daarom zelden de lift. U ook niet deze keer.
  2. HLN SKIWEERBERICHT. Zet recordwarmte een domper op het einde van het wintersportseizoen?
    PREMIUM

    HLN SKIWEERBE­RICHT. Zet recordwarm­te een domper op het einde van het winter­sport­sei­zoen?

    Na een zeer wisselvallig paasweekend met veel sneeuw stroomt er nu bijzonder warme lucht richting de Alpen. Boven 2.000 meter liggen de skipistes er nog uitstekend bij, maar blijft dat ook de komende dagen zo, nu het veel warmer wordt? Welke temperaturen verwacht men in de skigebieden, en valt er deze paasvakantie nog neerslag of blijft het droog? Meteoroloog Jonas De Bodt blikt vooruit op het skiweer in de Alpen.