© HBvL

Wat te doen dit weekend? Dit zijn onze tips

Ben jij nog op zoek naar een leuk uitje met vrienden of met het hele gezin dit weekend? Wij helpen je op weg met deze tips.

eco

Laatste dagen expo jeneveraffiches in twee musea

Met welke affiches heeft men in de loop der jaren jenever en likeur proberen te verkopen? Op die vraag krijgt u een antwoord op de dubbelexpo DestillArt, in het Jenevermuseum én in Het Stadsmus (waar u best van start gaat). Deze tentoonstelling loopt zondagavond af. Het Jenevermuseum sluit vanaf maandag trouwens de deuren (tot 31 januari) voor de opbouw van een nieuwe expositie.

Zaterdag en zondag, van 13 tot 17 uur. Ticket volw. (met consumptie): 9 euro (geldig voor beide musea en vaste collecties). Ticket: 12-26 jaar 1 euro. Meer info op www.jenevermuseum.be en www.hetstadsmus.be.

Museum Emile Van Doren in winterse sferen

Naar jaarlijkse gewoonte dompelt het Emile Van Dorenmuseum (het huis van landschap en kunst) zich in januari onder in winterse sferen. Buiten de vaste collectie, kunt u ook kijken naar een expo met werk van Oscar Bronckaers en een rondleiding meemaken met uitleg over de geschiedenis van Genck als kunstenaarsoord. Een lekker glaasje en een kop koffie staan alvast klaar.

Elke zondag in januari, van 14 tot 18 uur. Rondleiding start om 15 uur. Henri Decleenestraat 21. Gratis toegang. www.emilevandorenmuseum.be

Laatste keer schaatsen op kerstmarkten

Nog een laatste keer de kerstsfeer opsnuiven? Dat kan dit weekend op de grotere kerstmarkten in onze provincie. Zondagavond sluiten Winterland in Hasselt en ook de kerstmarkten en kerstchalets van Sint-Truiden en Genk onherroepelijk hun deuren. Ook de tijdelijke schaatsbanen die in deze periode overal werden aangelegd, worden na dit weekend afgebroken. Snel zijn is de boodschap.

Meer info over de kerstmarkten en tijdelijke schaatsbanen op www.hbvl.be/agenda.

Start het jaar met een ijsberenduik

Nieuwjaarsduiken (het nieuwe jaar inzetten met een frisse duik in openlucht) wordt ook in Limburg steeds populairder. IJsberen kunnen zondag op niet minder dan vier plekken terecht voor zo’n sprong in het koude water. Dat kan in Zutendaal aan de Papendaalse plas, aan dagstrand de Steenberg in Geistingen (Kinrooi), aan de Paalse Plas van Beringen en aan zwembad Dommelslag in Overpelt. Overal is extra animatie voorzien. Sfeer gegarandeerd, ook voor supporters.

Meer info op www.toerismekinrooi.be, www.sr-dommelslag.be; www.hbvl.be/agenda.

Gezondheidswandeling in Hengelhoef

Een nieuw jaar staat voor heel wat Limburgers gelijk aan goede voornemens maken. Wil u daar meteen werk van maken, dan is er zondag een gezondheidswandeling in Hengelhoef. Tijdens de wandeling leert u enkele rek- en strekoefeningen en ook hoe we gezond kunnen genieten. Afsluiten gebeurt met een kopje zuiverende thee.

Zondag, vertrek om 14 uur. Bezoekerscentrum, Hengelhoefdreef 6. Gratis deelname.

Vallers Vuur en andere kerstboomverbrandingen

Op Driekoningen moeten de kerstbomen zijn afgebroken. Dat heeft tot gevolg dat er in heel Limburg nu gezellige evenementen met kerstboomverbrandingen worden georganiseerd. In Val-Meer (Riemst) worden er extra zaken gedaan: een fakkel- en verhalentocht voor jong en oud (i.s.m. Theater Ozzy), een verwarmde feesttent, een schitterende vuurshow enz.

Zaterdag, vertrek verhalentocht tussen 18.30 -20 uur. Vuurshow om 21 uur. ’t Stupke, Stroekestraat 1. Gratis deelname.

Speuren naar schapen tijdens heidewandeling

In de Vallei van de Zwarte Beek - met zijn heide, stuifdennen en vennen - kunt u zondag mee op wandeling met Natuurpunt. Samen met een natuurgids gaat u op zoek naar de schapen en herders die op de winterse hei rondtrekken. Een opwarmertje onderweg is voorzien, maar doe zeker stevige schoenen en warme kleren aan. Vertrekken doet u aan Bezoekerscentrum De Watersnip.

Zondag, vertrek om 14 uur. Grauwe Steenstraat 7. Meer info op www.natuurpuntberingen.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer