Direct naar artikelinhoud
Blankenberge

Parket tekent beroep aan tegen vrijlating verdachte van rellen in Blankenberge

Parket tekent beroep aan tegen vrijlating verdachte van rellen in Blankenberge
Beeld Benny Proot

In de zaak van de massale vechtpartij op het strand van Blankenberge heeft de Brugse raadkamer een 18-jarige man uit Sint-Gillis onder voorwaarden vrijgelaten. Dat bevestigt zijn advocaat Yen Buytaert. Intussen heeft het parket beroep hebben aangetekend tegen die vrijlating. De aanhouding van de twee andere verdachten werd met een maand verlengd en een vierde verdachte werd aangehouden

en

De massale vechtpartij ontstond vorige week zaterdag in de late namiddag op het strand van Blankenberge, ter hoogte van de Weststraattrap. Bij het incident waren tientallen amokmakers betrokken. Op beelden is duidelijk te zien hoe de onruststokers zich ook tegen de politie keerden. Daarbij werd een politieman zelfs met een parasol te lijf gegaan.

De lokale politie van Blankenberge/Zuienkerke moest de hulp inroepen van meerdere andere politiezones om de gemoederen te bedaren. Uiteindelijk werden zeventien betrokkenen bestuurlijk aangehouden. Drie jongemannen uit het Brusselse werden gerechtelijk van hun vrijheid beroofd.

De Brugse raadkamer oordeelde dat A.D. (18) uit Sint-Gillis de gevangenis onder voorwaarden mag verlaten. De jongeman kreeg onder andere een verbod om de komende drie maanden naar de kust te komen. Een uur na de beslissing van de raadkamer maakte het parket bekend dat ze beroep aantekenen tegen de vrijlating. A.D. moet zo binnen twee weken voor de KI in Gent verschijnen. Tot dan blijft hij al zeker in de cel.

D.B. (18) uit Jette en M.B. (20) uit Brussel moeten van de raadkamer  een maand langer in de gevangenis blijven.

Intussen heeft de Brugse onderzoeksrechter deze namiddag een vierde verdachte aangehouden. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Het gaat om een 18-jarige man uit Brussel.

Minder treinen

Na de incidenten van vorige week kijken de burgemeesters van de kustgemeenten bezorgd naar het komend Hemelvaartweekend. Om grote menigtes zoals vorig weekend te vermijden, past de NMBS vanaf vandaag haar aanbod aan.

De 7 extra treinen die dit weekend naar de kust zouden ingelegd worden, zijn geschrapt, net als een aantal toeristentreinen. Bovendien wordt er strikt toegekeken op de maximumcapaciteit: vanwege de coronacrisis ligt die op 80 procent. Wanneer die bereikt is, kan niemand in de onderweg aangedane stations nog op de trein stappen.