Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA)
Volledig scherm
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) © Photo News

Alle kinderen en scholieren kunnen voltijds naar school op 1 september

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) heeft met de onderwijskoepels en de experten van de GEES (de groep van experts die belast is met de exitstrategie) samengezeten om te bepalen hoe de eerste dagen van het nieuwe schooljaar gekleurd zullen zijn. Er is beslist dat de scholen zullen starten met code geel. Alle leerlingen, van kleuter tot secundair, zullen vijf dagen per week naar school kunnen bij de start van het nieuwe schooljaar. Maar daarna kan lokaal van dat principe afgeweken worden indien de pandemiesituatie acuut is.

99 reacties

  • Jill VanHengel

    4 jaar geleden
    En ik mag gaan werken ook tussen 300 mensen. Zonder mondmasker. Maar ik mag niet op straat lopen zonder mondmasker en niet met mijn vrienden een feestje bouwen. Op wat slaan die regels nu eigenlijk.
  • Thomas Hamerlijnck

    4 jaar geleden
    En, draait de economie dan beter ? Of wordt er pro forma 'gewerkt' voor het BNI, met grote kosten en een groter infectierisico ? Weyts werkt wellicht geen 4 dagen per week. Het virus eveneens.
  • Suzy de Boer

    4 jaar geleden
    Ik versta de 2 verdieners echt wel dat ze de kinderen naar school willen brengen en terecht. Maar versta mij ook, ik heb namelijk een laag immuunsysteem en zou niet graag covid-19 krijgen. Mijn kids leren voor zorgkunde en verpleegkunde. Ouders zouden een keuze moeten kunnen maken of oudere kinderen ook. Ga aub niet te soepel over covid-19 en blijf allemaal gezond!
  • Jan Maarten

    4 jaar geleden
    "een mondmasker is evenwel niet nodig bij pauzes of sportactiviteiten" ? Juist daar waar het meeste risico is door overdracht door aanraking, speeksel en zweet. Je houdt het niet voor mogelijk, arm België.
  • Marc Roelandt

    4 jaar geleden
    Dus als ik het goed begrijp is het de omgekeerde wereld ivm de horeca! In de klas aandoen op een stoel zittend met 1,5m afstand. In een café hoeft het niet op een stoel zittend. Tijdens de pauzes mogen ze afgezet worden. In de horeca moeten ze opgezet worden. Begrijpen wie begrijpen kan
  1. Bart De Wever (N-VA) op verkiezingscongres: “Gedaan met Vivaldi, gedaan met hardwerkende Vlaming uit te persen en uit te lachen”

    Bart De Wever (N-VA) op verkie­zings­con­gres: “Gedaan met Vivaldi, gedaan met hardwerken­de Vlaming uit te persen en uit te lachen”

    Dit jaar is Bart De Wever 20 jaar voorzitter van de N-VA. Een “voorrecht” noemde De Wever dat op het verkiezingscongres van zijn partij vandaag in Gent. N-VA wil het alternatief zijn voor een voortzetting van de huidige federale regering, die op kap van de Vlaming de begroting verder de dieperik laat ingaan. Enkel N-VA kan voor de kentering zorgen, verklaarde voorzitter Bart De Wever vandaag aan het slot van het kiescongres van zijn partij. En als de kiezer N-VA een sterk mandaat geeft, dan is De Wever bereid premier te worden.
  2. “We zijn het allerbelangrijkste kwijt. Net toen we dachten dat we haar terug hadden.” Baby Julia overlijdt net nadat ze kankervrij is verklaard
    PREMIUM

    “We zijn het allerbe­lang­rijk­ste kwijt. Net toen we dachten dat we haar terug hadden.” Baby Julia overlijdt net nadat ze kankervrij is verklaard

    Ze was amper negen maanden oud, maar ze vocht bijna haar hele, korte leventje tegen leukemie. Eind maart was er voor het eerst goed nieuws, toen de dokters baby Julia kankervrij verklaarden. Maar nog geen maand later werd een tot dan niet ontdekte hersentumor haar fataal. Haar ouders zijn kapot van verdriet. “We wilden niet aan het ergste denken. Want het ergste, dat hadden we toch al meegemaakt?”
    Knokke