Het Turkse onderzoeksschip Oruc Reis is volgens Athene actief in de Griekse zogenoemde exclusieve economische zone.
Volledig scherm
Het Turkse onderzoeksschip Oruc Reis is volgens Athene actief in de Griekse zogenoemde exclusieve economische zone. © AFP

“Griekse en Turkse oorlogsschepen botsten tijdens gasconflict”

Een marineschip uit Griekenland is deze week op een Turks fregat gebotst. Dat escorteerde op de Middellandse Zee een Turks onderzoeksschip dat tot woede van de Grieken in betwiste wateren speurt naar olie en gas, zegt een bron binnen de Griekse defensie.

3 reacties

  • Man Otto

    4 jaar geleden
    Genocide in Congo, wanneer gaat België deze vergoeden . Congolese afslachten voor grondstoffen. De mensen daar zijn dit nog niet vergeten.
  • Jane Doe

    4 jaar geleden
    Dus nu is Turkije Griekenland al aan het bedreigen met een oorlog. Het is Turkije dat de landsgrenzen niet respecteert, niet omgekeerd. Griekenland heeft alle recht om zijn grenzen te verdedigen. En waar is de EU nu. Een lidstaat wordt letterlijk bedreigt... sorry dit kan niet meer. Turkije heeft al een 9 miljard gekregen om hen te helpen hun land op orde te krijgen om te kunnen toetreden tot de EU... en dan gaan ze nu de EU aanvallen. Zitten al jaren te proberen politiek in te mengen en nu dit.
  • Eric Leysen

    4 jaar geleden
    Turkije zou onmiddellijk geboycot moeten worden door de Europese Unie en reizen ernaar verboden worden. Alle geldkranen dicht en definitieve uitsluiting om ooit lid van de Europese gemeenschap te kunnen worden. Al moet dat niet verwacht worden van een besluiteloze, enkel geldverkwistende Europese Unie.