©  BELGA

Dertig bewoners en acht personeelsleden besmet met coronavirus in woonzorgcentrum

In het Mechelse woonzorgcentrum Milsenhof, aan het Onze-Lieve-Vrouwekerkhof, hebben verscheidene mensen positief getest op het coronavirus. Er is sprake van 30 bewoners en 8 personeelsleden. Eén bewoner zou intussen in het ziekenhuis zijn opgenomen, de andere slachtoffers moeten niet gehospitaliseerd worden.

Woensdag testte een bewoner van het woonzorgcentrum positief op het coronavirus en daarop werden de andere 120 bewoners en personeelsleden getest. In de loop van vrijdag raakten de resultaten bekend en bleken dus heel wat mensen besmet te zijn.

De besmette bewoners zijn naar een aparte zorgafdeling verhuisd en worden door een vaste ploeg medewerkers verzorgd. Zo tracht men te voorkomen dat er nog meer bewoners besmet raken.

 ©  BELGA

“We stellen alles in het werk om een verdere besmetting van andere bewoners en personeelsleden te voorkomen. Vanaf vandaag is bezoek dan ook verboden”, zegt directeur Danny Coremans. “We werken in deze situatie nauw samen met de lokale en regionale autoriteiten, de coördinerend en raadgevend arts en de omliggende ziekenhuizen.”

De familieleden van de positief geteste bewoners zijn ondertussen ook op de hoogte gebracht.

Ondersteuning

“Met onze crisiscel en het contactopsporingsteam volgen we de evolutie in onze stad nauwgezet op”, reageert Mechels burgemeester Alexander Vandersmissen (Open Vld). “Zodra de melding binnenkwam, hebben we onmiddellijk contact opgenomen met de directie van het Milsenhof die ons kon bevestigen dat elke medewerker en bewoner werd getest en dat de cohorte-afdeling (aparte afdeling voor coronapatiënten, nvdr) op punt staat. De komende uren en dagen blijven we de situatie uiteraard op de voet volgen en staan we samen met de regionale zorgpartners klaar om daar waar nodig ondersteuning te bieden.”

 ©  BELGA

tdk, blg

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer