AFP
Volledig scherm
© AFP

Obama haalt uit naar regering Trump: “Meer bezig met onderdrukken van stemmen dan met onderdrukken van virus”

Voormalig Amerikaans president Barack Obama, die zich de voorbije jaren veelal afzijdig hield van uitspraken over de prestaties van zijn opvolger Donald Trump, heeft zich vandaag op Twitter uitzonderlijk erg kritisch uitgelaten over de pogingen van de huidige administratie om het Amerikaans postbedrijf tegen te werken. Trump wil immers niet dat Amerikanen zouden kunnen stemmen per brief.

36 reacties

  • Erwin Fiers

    4 jaar geleden
    Slechtste president, slechtste president etc.Ik ben geen amerkakenner.Is wel wat kort door de bocht.Er zijn er nog velen voor hem geweest.Iemand Nixon al vergeten?
  • Guido Pintens

    4 jaar geleden
    deze zet is *overduidelijk* beïnvloeding van de verkiezingen in het voordeel van Trump. Ik dacht tot nu toe dat dat enkel gebeurde in landen met een dictator aan de macht. Onthou mijn woorden : als het effectief zo is dan wint Trump met de vingers in de neusgaten omdat er amper mensen kunnen stemmen op Biden (minder dan 50% wil naar de stembus door corona). Een heel pak boven de 50% stemt op Trump en gaat wel stemmen (en mogelijk besmet worden), maar ze zullen wel een papiertje moeten invullen
  • Erwin Van Roy

    4 jaar geleden
    Sonia Smets u slaat de bal mis de grote baas van USPS is een Trump aanhanger en die heeft dus samen met Trump besparingen gedaan om de post zodanig te vertragen omdat ze niet per post zouden kunnen stemmen. U wilt nu dus doen geloven dat USPS voor de Democraat Biden gaat. U geloofd de leugens van Trump zo goed dat u zijn leugens ook al verspreid
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    De USPS vernietigt zelfs sorteermachines die normaal gebruikt zouden worden bij het sorteren en leveren van die stembiljetten. Trump heeft een manier gevonden om de verkiezingen te manipuleren. Als hij wint omdat de democratische stembiljetten niet op tijd toe komen zal het in orde zijn. En als hij verliest zal hij het over fraude via de post hebben.
  • Sonia Smets

    4 jaar geleden
    De USPS heeft Biden "endorsed" maw hun steun toegezegd. Waarom zou Trump, of zijn stemmers, hen dan nog vertrouwen. Beste oplossing is dat alle Biden-stemmers per post stemmen en de Trump stemmers zelf naar de stembus trekken.