Drie bijkomende besmettingen in Mechels woon-zorgcentrum: nu al 41 positieve coronagevallen

 ©  BELGA

Bron: BELGA

Drie bewoners die nog op de uitslag van hun coronatest wachtten, blijken eveneens besmet met COVID-19. Dat brengt het aanal besmettingen in woon-zorgcentrum Milsenhof in Mechelen op 41: 33 bewoners en 8 personeelsleden. Alle besmette personen vertonen geen of lichte symptomen, niemand werd wegens corona naar het ziekenhuis overgebracht.

 ©  BELGA

De eerste vaststelling van besmetting gebeurde op maandag, toen één bewoner besmet bleek te zijn. Later die dag werd een andere bewoner na een val in het ziekenhuis opgenomen. Bij de opname onderging hij een coronatest, die ook positief bleek te zijn. Daarop besloot de directie onmiddellijk alle bezoek stop te zetten en alle bewoners en personeelsleden te laten testen. Die test gebeurde op woensdag, vrijdag raakte dan bekend dat dertig bewoners en acht personeelsleden besmet waren, zij het wel zonder dat zij specifieke symptomen vertoonden. Drie bewoners kenden vrijdag hun uitslag nog niet maar blijken op zaterdag ook besmet met Covid-19.

Alle besmette bewoners werden naar een andere vleugel van het woonzorgcentrum verplaatst en worden er verzorgd door vijf personeelsleden die eveneens besmet zijn. Drie andere besmette personeelsleden zijn thuis.

“We hebben de situatie onder controle en hebben onmiddellijk de besmette personen en niet-besmette personen gescheiden”, zegt directeur Danny Coremans. “Twee bewoners zijn iets zwaarder besmet en krijgen een behandeling, de anderen worden van zeer dichtbij gemonitord, maar vertonen geen symptomen en voelen zich prima. Momenteel hebben we niemand naar het ziekenhuis moeten brengen vanwege de coronabesmetting.”

In Milsenhof wonen 109 bewoners en werken 56 personeelsleden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen