“Zeker onder tien jaar zijn kinderen op zijn minst minder vatbaar voor het virus”, meldt Sciensano. (Archieffoto)
Volledig scherm
“Zeker onder tien jaar zijn kinderen op zijn minst minder vatbaar voor het virus”, meldt Sciensano. (Archieffoto) © Photo News

Sciensano: “Als één geval wordt vastgesteld, gaan we niet meer volledige kleuterklas sluiten”

In navolging van kinderen jonger dan drie jaar zullen ook kinderen uit de leeftijdsgroep van drie tot zes jaar die mogelijk besmet zijn met het coronavirus niet langer systematisch worden getest. Dat blijkt uit een wijziging die gezondheidsinstituut Sciensano heeft aangebracht in de procedure voor kinderen. “Als er één geval wordt vastgesteld, gaan we niet meer een volledige kleuterklas sluiten”, klinkt het ook.

6 reacties

  • Frank Van den Eynde

    4 jaar geleden
    Kan een leerling een beetje een paard van troye zijn.  Het hoeven er niet veel te zijn , maar ze komen rechtstreeks in een familie binnen. Ze richten daar misschien heel wat ravage aan.  Uiteindelijk denk ik dat een gewone bubbel beperkt is,  vooral de oudere leerlingen zijn misschien toch niet zo onschuldig.  10 studenten richten misschien evenveel ravage aan , dan 400 volwassenen;?
  • Ilse Vercammen

    4 jaar geleden
    En met mij als leerkracht boven 55 jaar wordt geen rekening gehouden. Bedankt allemaal.
  • Agnes Van de Put

    4 jaar geleden
    Zijn we nu allemaal kompleet gek geworden voor een virus dat 0.24% sterfgevallen heeft? Natuurlijk is elk mensenleven belangrijk maar de schade die we aanbrengen met “blijf in je kot “ is veel groter dan de levens die we redden. Maskers maken geen verschil omdat het virus zo klein is dat het erdoor geraakt. Risico onderzoek is belangrijk nu en we moeten ons afvragen of het risico de maatregelen verantwoord. Als je echt geloofd in de beperkingen, blijf thuis en laat anderen hun leven lijden.
  • Arne Van Gheluwe

    4 jaar geleden
    Akkoord om de kaas niet te sluiten, maar ik vind toch dat iedereen inclusief ouders getest moeten worden en indien nodig quarantaine... Dat zou een belangrijk deel van de contact tracing moeten zijn. Geen zelf 2 kleuters, dus ik breng mezelf niet in een luxe situatie met mijn uitspraak...
  • Dirk Tuymans

    4 jaar geleden
    Dus de onderwijzer of onderwijzeres mag besmet geraken. Als het men vrouw overkomt staat Mr Weyts er toch niet goed op. Dat weet ik zeer goed.