Direct naar artikelinhoud
Binnenland

17-jarige die opgepakt werd na rellen Blankenberge opnieuw gearresteerd, 2 agenten verwond bij arrestatie

Vorige week kwam het tot rellen op het strand van Blankenberge, met verschillende arrestaties als gevolg.Beeld BELGA

Een 17-jarige Brusselaar die eerder deze week opgepakt werd voor zijn betrokkenheid bij de rellen van vorige week zaterdag in Blankenberge is vrijdagavond opnieuw opgepakt in Schaarbeek. Hij daagde twee agenten uit en zette omstaanders op tegen de politie. De minderjarige kon uiteindelijk opgepakt worden, maar bij zijn arrestatie geraakten twee agenten gewond.

Twee agenten waren vrijdagavond met een verkeerscontrole in de buurt van het Liedtsplein in Schaarbeek bezig toen ze plots uitgedaagd werden door een jongeman. Toen de agenten hem wilden controleren, werd hij weerspannig en zette hij de omstaanders op tegen de politie. “Met heel wat moeite konden de agenten de agressieve 17-jarige oppakken, maar daarbij liepen ze wel verwondingen op”, zegt Willemien Baert van het Brusselse parket. “Ze zijn allebei enkele dagen werkonbekwaam.”

Dienstprestatie

Na afloop bleek dat de minderjarige enkele dagen eerder al opgepakt werd in het kader van de rellen van vorige week zaterdag op het strand van Blankenberge. De jeugdrechter legde de 17-jarige, die niet gekend was bij het gerecht, dinsdag nog een dienstprestatie op die hij moet uitvoeren ten dienste van de maatschappij. De amokmaker moet nu opnieuw voor de jeugdrechter verschijnen wegens smaad, weerspannigheid en slagen en verwondingen tegen de politie.

Lees ook

Burgemeester Daphné Dumery: ‘Extreemrechtse groepen willen Blankenberge ‘opkuisen’

In het hoofd van de Blankenbergse vechtersbazen: ‘Ze zitten elk in een andere stadsbende. Dat zegt veel’