Direct naar artikelinhoud
Wielrennen

Bekkenbreuk voor Remco Evenepoel na val in ravijn, seizoen voorbij

Bekkenbreuk voor Remco Evenepoel na val in ravijn, seizoen voorbij
Beeld AFP

De 20-jarige Belg begon aan de Ronde van Lombardije als topfavoriet, maar maakte zo'n 40 kilometer voor de eindmeet een lelijke val in een ravijn. Hij houdt er een bekkenbreuk en een bloeduitstorting aan zijn longen aan over. Het seizoen van Evenepoel komt zo ongelukkig ten einde, hij wordt morgen overgevlogen naar België. Jakob Fuglsang (Den/Astana) won uiteindelijk de 114e Ronde van Lombardije.

en

Video wordt geladen...

Ploegmanager Patrick Lefevere heeft aan RTBF bevestigd dat het seizoen van de 20-jarige renner van Deceuninck-Quick.Step afgelopen is. Evenepoel maakte een zware val in een ravijn en houdt daar nu een bekkenbreuk en gehavende longen aan over. Hij brengt de nacht nog door in het ziekenhuis en vliegt morgen terug naar ons land. “Remco zal dit najaar veel naar tv moeten kijken, maar hij kán nog kijken. Dat is het belangrijkste”, aldus de manager van Deceuninck-Quick.Step.

De 20-jarige renner maakte deel uit van een kopgroep van zeven toen hij op een veertigtal kilometer van de finish in Como een muurtje raakte en een afgrond indook. Een geëmotioneerde Davide Bramati stond na de koers VTM Nieuws te woord: “Als team hebben we de laatste weken niet veel geluk gehad. We hoopten dat de pech achter ons lag. Al heeft Remco ook veel geluk gehad.” De Italiaanse ploegleider van Deceuninck-Quick.Step laat ook weten dat Patrick Lefevere en Alessandro Tegner (de perschef, red.) bij Evenepoel zijn in het ziekenhuis in Como.

Nadat topfavoriet Evenepoel ten val kwam was het de Deense Jakob Fuglsang (Den/Astana) die de 114e Ronde van Lombardije won, voor George Bennett (NZe). “Het was best een enge afdaling”, reageert Fuglsang. “Als het je eerste keer is aan die snelheid, dan is dat zeker niet leuk. Ik hoop dat Remco oké is, je wil niemand een race zo zien eindigen.” 

Beruchte afdaling

Evenepoel is niet de eerste renner die in de afdaling van de Colma di Sormano in het ravijn belandt. In 2017 kwamen Jan Bakelants en Laurens De Plus in dezelfde afzink zwaar ten val. Nadat Bakelants ook vorig seizoen viel in de afdaling van de Sormano, besloot de renner om nooit meer terug te keren naar de Ronde van Lombardije. Bakelants hield aan z’n val in 2017 zeven gebroken ribben en twee gebroken ruggenwervels op. De Plus kwam er zonder zware blessures vanaf. 

Lees ook

De waanzin van de massasprint: ‘Je moet het verstand helemaal op nul kunnen zetten’

‘Ooit wint hij de Tour’: waar ligt de meet voor supertalenten Remco Evenepoel en Wout van Aert?

Evenepoel werd gezien als de grote favoriet vandaag, de 20-jarige Belg heeft nu al een bijzonder sterk seizoen achter de rug. Hij won al de Ronde van San Juan, de Ronde van Algarve, de Ronde van Burgos en de Ronde van Polen. Hij fietst voor de Deceuninck - Quick-Step, net als de Nederlander Fabio Jakobsen, die anderhalve week geleden zwaar ten val kwam tijdens een sprint in de Ronde van Polen. Dit zou het eerste Monument geweest zijn voor Evenepoel.

Twitter bericht wordt geladen...