De MV Wakashio liep op 25 juli vast voor het eiland in de Indische Oceaan, en lekte al zo'n 1.000 ton olie in het zuivere kustwater. Zaterdagnamiddag is het schip in twee gebroken.
Volledig scherm
De MV Wakashio liep op 25 juli vast voor het eiland in de Indische Oceaan, en lekte al zo'n 1.000 ton olie in het zuivere kustwater. Zaterdagnamiddag is het schip in twee gebroken. © AFP

Voor kust Mauritius vastgelopen schip in tweeën gebroken

De Japanse bulkcarrier die een milieuramp veroorzaakte toen hij vastliep op een koraalrif voor de kust van Mauritius is in tweeën gebroken. "Sinds vanochtend zijn de veiligheidsmaatregelen langs de hele kustlijn opgeschroefd. Het is een volledige noodtoestand", zei de onafhankelijke milieuconsultant Sunil Korwarkasing zaterdag aan het Duitse persbureau DPA.

4 reacties

  • Marc Van Leeuwen

    4 jaar geleden
    Immens groot die Indische Ocean, maar ze moesten per se zo dicht langs dat eiland zo groot als een speldenknop varen om erop vast te lopen en te zinken met enorme schade tot gevolg. Hoe dom zijn toch de meeste mensen.
  • egbert vansteenstraeten

    4 jaar geleden
    Wat doet een schip met moderne infrastructuur nog vastlopen op een koraal? Moeten die persé zo kort langs die eilanden varen?
  • Tom De Roeck

    4 jaar geleden
    Geld! Eerst betalen, dan slepen. Wie is de goedkoopste? En dan zoiets en uit de lucht vallen. Is niet den eerste.
  • Joris De Crom

    4 jaar geleden
    Joris De Crom De vraag is waarom is het schip vastgelopen op het koraal rif?