Opnieuw arrestaties in Blankenberge: vier leden van harde supporterskern Club Brugge opgepakt na lastigvallen van allochtonen

 © Bart Van de Winckel

In Blankenberge werden zijn zaterdagavond gisteren vier personen opgepakt. Het gaat om leden van de harde supporterskern van Club Brugge. Het gezelschap bevond zich in een bar op de zeedijk, waar er redelijk wat gedronken werd en er discussies ontstonden.

Zaterdagavond kreeg de politie van de zone Blankenberge een oproep voor een discussie op de zeedijk. “Er was een discussie tussen een aantal personen aan een café. Het ging om een groep Club Brugge-supporters. Een viertal van hen had duidelijk te veel gedronken. Ze zeiden dat ze de politie aan de kust kwamen helpen met de problemen met allochtonen”, aldus de persverantwoordelijke van de politiezone. De vier waren naar de kust getrokken nadat er vorige week een massale vechtpartij was uitgebroken waarbij tientallen mensen elkaar te lijf gingen. Er werden toen enkele leden van een Brusselse bende opgepakt. Het ging om jongeren van allochtone afkomst. De vier supporters zouden nu ook allochtonen hebben lastiggevallen.

De Club Brugge-supporters hadden zaterdag eerst een discussie met enkele Hells Angels, vervolgens begonnen ze enkele allochtone bezoekers lastig te vallen. De politie, die meteen massaal ter plekke kwam, probeerde eerst nog de gemoederen te bedaren zonder arrestaties. Omdat dat uiteindelijk niet lukte, werden de vier mannen bestuurlijk aangehouden. “Ze mogen nu een nachtje ontnuchteren. Het viertal kreeg trouwens veel commentaar van de overige aanwezigen.”

De politie was voorbereid op incidenten: er liepen maar liefst 30 agenten van de federale eenheden op en rond de zeedijk. Het incident lokte opnieuw veel toeschouwers. Die applaudisseerden toen de mannen meegenomen werden.

 ©  if

 ©  if

 (jve, tlg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen