Schachmann kwam er op het eerste gezicht gelukkig zonder grote blessures vanaf.
Volledig scherm
Schachmann kwam er op het eerste gezicht gelukkig zonder grote blessures vanaf. © VTM Nieuws

Gevaar loert om elke hoek in Lombardije: Schachmann botst op auto op parcours en breekt sleutelbeen, UCI overweegt klacht tegen RCS

WielrennenWat was dat vandaag toch in de Ronde van Lombardije? Na de zware val van Remco Evenepoel botste Maximilian Schachmann in de afzink van de San Fermo della Battaglia op een auto die op het parcours reed. De Duitse kampioen van BORA-hansgrohe kon toch nog naar de finish rijden en werd zevende. Onderzoek na de wedstrijd wees uit dat Schachmann zijn sleutelbeen gebroken heeft. De Internationale Wielerunie UCI start een onderzoek.

13 reacties

  • monique bolen

    4 jaar geleden
    Hoe is het mogelijk ? Het gebeurd hier ook dat mensen hun oprit afrijden om bij de kortste de omloop te verlaten niet beseffende dat er tussen de groepen ook solo rijders zich op het parkoers bevinden.
  • patrick isenborghs

    4 jaar geleden
    bryan de ceuster moeten ze dan bij iedere geparkeerde wagen een seingever plaatsen? Zulke dingen gebeuren nu eenmaal en je kan niemand de schuld in de schoenen schuiven .Misschien wist die dame het niet Trouwens het is niet de eerste maal dat dit gebeurd
  • Pim Pauwels

    4 jaar geleden
    Amai zo veel ongelukken op korte tijd! Is dat wielrennen nog wel verantwoord op deze manier?
  • Pieter De Koninck

    4 jaar geleden
    inderdaad, de organisatie heeft het meermaals laten afweten dit jaar; tijd om deze ronde te schrappen van de kalender.
  • bryan de ceuster

    4 jaar geleden
    Kurt Boeckaert: Die vrouw woont daar misschien? Je moet de organisatie/seingevers de schuld geven, niet deze vrouw. Als het koers is in mijn straat en ik weet van niets en niemand houdt mij tegen om de baan op te gaan, dan kan het toch ook zomaar zijn dat ik met mijn auto vertrek?