Feestje loopt uit in de hand in Haaltert: politie moet 20-tal corona-pv's uitschrijven

De politie moest ingrijpen tin de Mottendries in Heldergem © RR

Heldergem -

De politiezone Denderleeuw-Haaltert moest zaterdagavond in de Mottendries in Haaltert opnieuw een twintigtal processen-verbaal uitschrijven voor het overtreden van de coronaregels. Een aantal ouders waren blijven plakken op een kinderfeestje, maar samenscholingen zijn nog steeds verboden.

Elke Meert

In de Mottendries in Heldergem werd zaterdagnamiddag een kinderfeestje georganiseerd. Maar heel wat ouders bleven na afloop, toen ze hun kinderen kwamen ophalen, nog gezellig iets drinken. En net daar wringt het schoentje. “Met een kinderfeestje is niets mis”, zegt burgemeester Veerle Baeyens (N-VA). “Kinderen tellen niet mee in de statistieken voor de bubbels, maar wat erna gebeurde, is in strijd met de regels, want zo werden de bubbels veel te groot.”

Niet de eerste keer

De politie kwam ter plaatse en identificeerde de aanwezigen om ze nadien auto per auto te laten vertrekken. Er werden een twintigtal processen-verbaal opgemaakt. “Alles verliep vlot, maar ik begrijp niet dat de mensen nog steeds niet snappen dat dit in coronatijden niet kan”, besluit Baeyens. Het is dan ook niet de eerste keer dat de politie moet ingrijpen op Haalterts grondgebied voor het overtreden van de coronaregels. Zo legde het gemeentebestuur onlangs aan een gezin uit Kerksken nog een verbod op om andere mensen op bezoek te krijgen dan hun eigen gezinsleden, nadat de politie er meermaals een te grote bijeenkomst moest stilleggen.

“Zeker veertig mensen waren daar van in de late namiddag aan het drinken en dansen op luide muziek”, klinkt het bij een van de omwonenden die het incident aanschouwde. “Bij aankomst van de politie zijn er een heleboel langs achter over een hek gevlucht. En na het vertrek van de politie zijn er zelfs velen teruggekeerd en deden ze verder alsof er niets was gebeurd.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen