Gespot op TikTok: kleurrijk ‘cloud bread’ (en je hebt er maar 3 ingrediënten voor nodig)
Als er een platform is waar we de mosterd halen voor nieuwe recepten of grappige challenges, dan is dat zonder twijfel TikTok. En nu doet er opnieuw een speciaal gerecht de ronde: cloud bread. Het is een soort luchtig, koolhydraatarm broodje dat je kan maken in alle kleuren van de regenboog.
De pandemie doet ons massaal in de keuken duiken. Van bananenbrood tot cakes, taarten en muffins: bakken is nog nooit zo hip geweest. Op sociale media zoals Instagram of TikTok laten mensen dan ook hun beste bakkunsten zien. En de jongste weken is er één gerecht dat geregeld opduikt: cloud bread. Vrij vertaal: wolkenbrood.
TikTokker @linqanaa is de eerste die met het baksel uitpakte. In een video laat ze zien hoe ze eiwit mengt met suiker en Maïzena, tot het mengsel er mooi luchtig uitziet. Ze strooit er nog wat amandelschilfers op en laat ‘het deeg’ even in de oven staan. Het resultaat is een luchtig broodje dat er langs de binnenkant fluffy uitziet, net als de textuur van een suikerspin. Ondertussen hebben al meer dan 4 miljoen mensen het filmpje bekeken.
(Lees verder onder de video.)
Atkinsdieet
Nieuw is cloud bread niet. Het originele recept dateert al uit 1970. Destijds werd het vooral veel gemaakt door mensen die het atkinsdieet volgden, een bekend koolhydraatarm dieet dat z’n intrede deed in de seventies. Toen werd het ‘wolkenbrood’ nog gemaakt met eieren, roomkaas en bakpoeder.
De nieuwe variant wordt enkel gemaakt met eiwit, suiker en maïszetmeel, al zijn er veel mensen die het leuk vinden om te experimenteren. Sommigen voegen er kleurstoffen aan toe om het brood te voorzien van een pastelkleurtje. Anderen maken er een smaakbommetje van door er extra vanille-extract of aardbeiensmaakstof bij te doen. Zoetebekken werken af met sprinkles. Mag het wat hartiger zijn? Er bestaan ook exemplaren met zeezout, look en parmezaan. Kortom, er is voor iedereen wat wils.
(Lees verder onder de foto’s en video.)
Zo ga je zelf te werk:
Ingrediënten
• 3 eiwitten
• 10 gram (of 2,5 theelepel) Maïzena
• 2 eetlepels witte suiker
• extra’s naar believen
Bereiding
• Laat de oven voorverwarmen op 150 graden Celsius.
• Klop het eiwit met een staafmixer of met de hand tot het wit begint te schuimen. Voeg er dan Maïzena en suiker aan toe en blijf mengen tot de Maïzena en suiker volledig opgenomen zijn. Uiteindelijk moet je stijve pieken krijgen.
• Bedek een bakplaat met bakpapier en schep alles erop. Je kan er één of meerdere ronde bolletjes van maken, maar dat is geen must. Zet het vervolgens in de oven.
• Haal het broodje na 25 minuten uit de oven. Smakelijk!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
HLN Shop
Op safari in de Benelux: vijf zinderende ervaringen om na te jagen
-
Lidl
Mag het wat meer zijn? Aan deze gegrilde oesters kan niemand weerstaan
Klassiekers zijn er om gekoesterd te worden, en daar is de oester er één van. Met dit feestelijke hapje geef je je apero net wat meer cachet. Geen parels, wel een heerlijke combinatie van de zilte smaak van oesters met een laagje van paprika, peterselie en, jawel, wodka. Slurp! -
Jobat
Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloosheidsuitkering kan je dan rekenen?
Er komen heel wat formaliteiten bij kijken als je werkgever je ‘laat gaan’. Eén van de belangrijkste, waarvoor je ook zelf de nodige stappen dient te ondernemen, is de werkloosheidsuitkering. Terwijl je zoekt naar een nieuwe job – intensief én tijdrovend – zorgt deze vergoeding ervoor dat je niet zonder een inkomen komt te zitten. Maar wanneer heb je er recht op als bediende, en hoeveel bedraagt die uitkering? Jobat.be zoekt het uit. -
-
Ibericoham-, shiitake- of kreeft? Op Internationele Krokettendag kan je deze originele soorten bestellen
-
PREMIUM
Weinig moeite, wauw-effect: zo pimp je kant-en-klare kerstgerechten zodat het lijkt alsof je uren in de keuken stond
Wil je jouw kostbare tijd liever met je gasten doorbrengen? Maar wil je wel pareltjes van borden serveren die de smaakpapillen prikkelen? Het lijkt quasi onmogelijk, maar foodies Silke Van Engeland en Virginie Schoelinck vonden de hack: ze pimpen kant-en-klare gerechten zodat het lijkt alsof je lang in de weer bent geweest. Hun boek ‘Onweerstaanbaar kant-en-klaar’ is nog niet uit, maar wij mogen jullie alvast exclusief drie recepten tonen: met deze macaronsoezenkrans, carpaccio op oosterse wijze en aspergesoep met garnaalballetjes scoor je ongetwijfeld. -
“De zee is onze achtertuin.” 3 topgerechten uit het nieuwe kookboek van de Zeeuwse BlendBrothers
Op hun vele verre reizen als foodadviseurs en cateraars ontdekten de Zeeuwse broers Hendrik en Kamiel Buysse tal van creatieve visbereidingen. De lokale exemplaren vervingen ze door vis uit onze Noordzee. Het resultaat zijn 70 eenvoudige en creatieve vis-, schaal- en schelpdierbereidingen. Van gestoomde tarbot met courgette en basilicum tot zeebaars vierge: met deze 3 gerechten til je lokaal lekkers uit de zee naar het hoogste (en meest smaakvolle) niveau. -
‘Pizza toast’-recept van topmodel Hailey Bieber verovert het internet en is perfect voor wie houdt van pizza en burrata
-
Heerlijke kost voor de krokusvakantie: 3 gerechten waar het hele gezin van smult
-
PREMIUM
Deze 3 ovenschotels uit het nieuwe boek van Wim Ballieu zijn een portie pure nostalgie. “Ik heb een grote liefde voor gehakt en patatten”
Chef Wim Ballieu groeide op met de ovenschotels van zijn mama en metje Mariette. “Voor mij zijn die schotels nostalgie voor de smaakpapillen en de soul.” In zijn nieuwe kookboek ‘Ovenschotels’ verzamelde hij zesenzestig recepten, rangschikte ze per seizoen en zette de lokale telers en boeren in de schrijnwerpers. Het boek is nog niet uit, maar wij mogen jullie alvast exclusief drie recepten tonen: een kruidige parmentier, een verfijnd vispotje en een gezellige racletteschotel. -
HLN Shop
“Gebruik er verschillende door elkaar”: podoloog geeft raad bij het kiezen van jouw perfecte wandelschoenen
Bij velen onder ons kriebelt het al om deugddoende tochten te maken in het groen. Ben je nog geen volleerd wandelfanaat, maar wil je graag de draad oppikken? Trek dan een instapmodel wandelschoenen aan je voeten. HLN Shop gaat na met welk schoeisel je als beginnend wandelaar - figuurlijk dan - over rozen loopt. -
Uitblinken met bladerdeeg? ‘TwinCooks’ Elsie en Leen delen 3 gezonde, snelle en vegan recepten met een crunch
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer