Modezaak Profiel in Leuven.
Volledig scherm
PREMIUM
Modezaak Profiel in Leuven. © Gregory Van Gansen / Photo News

REPORTAGE. Een bezoek aan de bakker, slager, boetiek en koffiecorner: de ene doet gouden zaken, de andere vreest voor de toekomst

Een doorsnee weekenddag in de stad. Gaan shoppen, een koffietje drinken en voor het vertrek nog even langs de bakker en de slager lopen. Hoe vergaat het de lokale handelaars intussen? De contrasten zijn frappant, zo stelde onze reporter vrijdag in Leuven vast.

10 reacties

  • Emi Hergersberg

    4 jaar geleden
    Ik consuminderen al lang. Met mijn pensioen kom ik enkel nog toe om het noodzakelijke te kopen.
  • pipo de clown

    4 jaar geleden
    Deze reportage moeten ze eens in een van de grensplaatsen in Nederland houden daar lopen meer Belgen als in Leuven.
  • Ann De Boeck

    4 jaar geleden
    Dankuwel voor de fijne commentaren! Hopelijk werkt uw dochter, zus of buur niet in de retail kledij sector. Ook wij houden van ons werk. En houden ons werk graag, want dit werk betaald onze lening af én voorziet de staat aan belastingsgeld. Stop de koopwoede zeggen jullie? Waarom ook niet de cafés en restaurants sluiten dan? Voor een! fractie v dat geld maak je thuis 5 heerlijke maaltijden én zuipen op café leidt ook vaak tot miserie. Dus gooi die ondernemers hun zaak ook maar te grabbel dan???
  • Rudy Van Daele

    4 jaar geleden
    men wou winkelstraten zonder auto's , Wel ze hebben die winkelstraten geen auto's en nog even geen winkels meer. Dat komt ervan met al dat parkeergeld.
  • Rudy Van Daele

    4 jaar geleden
    de jeugd koopt online , iedereen lijkt verbaasd maar onze ondernemers zijn ook massaal gaan produceren in China nu kopen zij ook waar het het goedkoopst is. Er mogen er een pak failliet gaan.