Onze chef wielrennen over de vele valpartijen in de koers.
Volledig scherm
PREMIUM
Onze chef wielrennen over de vele valpartijen in de koers. © Photo News

“Spektakel voor alles”: huiveringwekkende crashes in ‘gevaarlijkste sport ter wereld’ baren onze chef wielrennen zorgen

WielrennenZe crashen. Bij de beesten af. In Polen. In de Dauphiné. In de Ronde van Lombardije. En dan hebben we het nog maar over de laatste twee weken. Wielrennen is de gevaarlijkste sport ter wereld. Daar zijn we nu zo’n beetje aanbeland. Onze chef wielrennen maakt zich zorgen: “Als de UCI het niet doet, naar de hel dan met de UCI.”

13 reacties

  • karl van dyck

    4 jaar geleden
    In eigen boezem kijken en niet de schuld geven aan de organisatoren. Met steeds hogere snelheid sprinten & afdalen met een fiets die 1000 gram weegt. Doe even normaal jongens, ook hier heerst de taal van het geld.
  • Bernard Deplacie

    4 jaar geleden
    Afdalingen en spurten zijn de tere plekken in de wielersport. Zeker geen aankomsten na afdaling en spurten in neergaande lijn...
  • Patrick Van bouwel

    4 jaar geleden
    Het zou al een beetje helpen als iedere ploeg en organisator van wielerwedstrijden een veiligheidscoördinator zou hebben en dat die dan overleggen wat veilig is of veiliger kan
  • Petra Segers

    4 jaar geleden
    Het is een gekende bocht. De organisatoren hadden het veiliger kunnen maken en de ploegleiding had Remco voor en tijdens de race kunnen waarschuwen. Maar die andere wagen die even de fiets opzij zet en dan doorrijdt, dat is nalatigheid voor iemand in nood.
  • jos dedecker

    4 jaar geleden
    Laten we eerlijk zijn: Dit was een fout van Remco zelf, omdat hij teveel risico moest nemen. Hij lag al 50 meter achter op de groep toen hij viel.