Lewis Hamilton.
Volledig scherm
Lewis Hamilton. © AFP

Lewis Hamilton knoopt terug aan met zege na simpele overwinning in Spanje, Verstappen tweede

Formule 1Lewis Hamilton (Mercedes) heeft de GP in Spanje gewonnen. Op het Circuit de Barcelona-Catalunya bleef de Brit de hele rit op kop. Max Verstappen (Red Bull) eindigde tweede, Valtteri Bottas (Mercedes) kwam als derde over de meet. Voor Hamilton al de vierde keer op rij dat hij wint in Barcelona.

18 reacties

  • Marko Decandt

    4 jaar geleden
    Jan Verheyen, dus dan denk je dat de piloten voor de race niet weten hoe de strategie er zal uitzien tijdens de race? Dat geloof je toch zelf niet? Waarom spreken ze dan tijdens de race over plan A, B en C soms? De piloten weten heel goed op voorhand wat de strategie is. Dus Bottas weet dat zijn strategie slechter is en zal die zonder morren volgen?
  • Jan Verheyen

    4 jaar geleden
    Dan moeten jullie voorbije seizoenen de verschillende pitstopstrategieën van beide piloten bij Mercedes maar eens herbekijken, dan is het duidelijk dat Bottas regelmatig op een andere, lees minder voordelige strategie gezet werd.
  • Marko Decandt

    4 jaar geleden
    Jan Verheyen, ik heb nergens tijdens de race gehoord dat ze aan Bottas vroegen om mooi achter Max te blijven rijden. Hij kon gewoon niet mee met het tempo van Max en al zeker niet van Hamilton.
  • Erwin Van Roy

    4 jaar geleden
    Jan Verheyen team orders meen je dat echt ik denk dat Mercedes de enigste ploeg zonder team orders is of zeer miniem anders had hij vorig seizoen niet zo lang in de titel race gezeten.
  • Jan Verheyen

    4 jaar geleden
    Erwin Van Roy: Ik zeg niet dat Hamilton geen goede piloot is, integendeel, maar lees stats even; 21 overwinningen bij McLaren Mercedes 2007-2012 (gem. 4/seizoen), 68 overwinningen bij Mercedes 2013 tot heden (gem. 10/seizoen) Dus wagen is echt wel bepalend. Komt daarbij dat Bottas toch regelmatig benadeeld wordt door strategie en teamorders.