Jean-Jacques De Gucht wordt liberale lijsttrekker in Aalst

© BELGA

Vlaams parlementslid Jean-Jacques De Gucht trekt bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 in Aalst opnieuw de lijst van Open VLD. De Vlaamse liberalen zitten momenteel in de oppositie in de Ajuinenstad. De Gucht wil de Aalsterse uitgaven rationaliseren, de lasten voor bedrijven en inwoners verlagen en Aalst op de kaart zetten als aangename en ondernemersvriendelijke centrumstad.

gjs

Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen kwam N-VA afgetekend als overwinnaar uit de stembus. De Vlaamsnationalisten vormen een coalitie met CD&V en SP&D - gewezen sp.a’ers die uit de partij werden gezet.

De Gucht klaagt de “ondoordachte uitgaven” van de meerderheid aan. “De afgelopen jaren is er op verschillende dossiers op een onverantwoordelijke manier omgegaan met ons belastinggeld. De aangegane schulden zijn een bom onder de duurzame ontwikkeling van de stad en zullen gedragen moeten worden door de volgende generaties”, aldus De Gucht.

De speerpunten waar de liberale kopman wil op inzetten zijn belastingverlaging, digitalisering en burgerparticipatie. “Ik geloof dat dit van Aalst meer dan vandaag een bloeiende centrumstad zal maken waar elke Aalstenaar aan zijn trekken komt.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen